1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Káva Kulturális Műhely

„Az ember nem pusztán létrehozza a színházat, hanem ő maga a színház.” (Augusto Boal)

A Káva hazai és nemzetközi programokat bonyolító színházi és egyben drámapedagógiai műhely, mely 1994-ben kezdte munkáját és 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. Fő tevékenysége színházi nevelési (Theatre in Education – TiE) előadások készítése és rendszeres megvalósítása általános és középiskolai csoportoknak, ugyanakkor elkötelezettek drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is. Az ország különböző pontjain főként 7-18 éves, sok esetben hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok csoportjaival dolgoznak, de kísérleti előadásokat felnőttek számára is létrehoznak. Programjaik során magas esztétikai minőségre és a tanulási formák komplex alkalmazására törekednek.

A Káva Kulturális Műhely olyan fórumként látja és láttatja magát, ahol a munkában, játékban résztvevők (színészek, nézők, kutatók, drámatanárok, dramaturgok, rendezők) azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyu(n)k az előadások középpontjába helyezett  emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz.

Nagy hangsúlyt fektetnek a hazai és a nemzetközi szakmai együttműködésekre és a disszeminációra: könyveket és filmeket adnak ki a munkájukról, workshopokat, képzéseket, konferenciákat szerveznek a munkájukat érintő témákban.

Az általuk alkalmazott módszeregyüttes A Résztvevő Színháza (ARS) kifejezéssel írható le. Munkájukra társadalmi beavatkozások sorozataként tekintenek.

Káva Kulturális Műhely Egyesület
1145 Budapest, Columbus utca 69/a
Levelezési cím, bázis: 1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.
+36 1 315 0781
www.kavaszinhaz.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://www.facebook.com/AResztvevoSzinhaza

Informatikai partner: