1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

IZP-estek

kedd, 14 január 2020 20:00

színházterem

jegyár: 2200 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
→jegyvásárlás

IZP estek
Fókuszban a fiatal alkotóművészek - Mozgásban az Imre Zoltán Program!

Oberfrank Réka: AfterEverAfter / Horváth Nóra - Collective Dope: Beat

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+ ( az előadás alatt meztelenség részben látható)
Külföldiek számára is ajánlott.

AfterEverAfter

Szingli, kapcsolatban van, házas, elvált, szerető, fiatal, idős, tapasztalt, tapasztalatlan. A 21. században, vagy annál régebbi időkben, jó módban, vagy szegénységben. Az érzések, az állapotok közösek, de mégis mindannyian másképpen reagálunk rájuk. Lesz ami stabil, van ami megborul, visszaáll, vagy elmúlik, átalakul.    #orokkonorokke

Ebben az előadásban az alkotók a társkereséshez fűződő saját, illetve környezetükben tapasztalt hatásokat feldolgozva hozták létre e folyamatot, ahol végighaladva egy lelki úton mutatnak fel ismert helyzeteket, érzéseket, képeket melyek a mai párkapcsolati kultúrában aktívan létező elemek. Végigkövethetjük, mit is jelent ma nőnek lenni, mik a tradicionális képeink erről, illetve mai, modern változataikkal is találkozunk. Ezek beleszőve egy absztrakt személyes térbe válnak élővé. A két táncos hol találkozik, hol saját útját járja egymás mellett. Annak ellenére, hogy egyéni folyamatokon mennek keresztül, állapotaik között mégis sok relációt vélhet felfedezni a néző.

Oberfrank Réka 1994-ben született, Budapesten. Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskolán, illetve a The Danish National School of Performing Arts-ban végezte. Ezt követően, szakmai gyakorlatként tagja volt a spanyol CobosMika Seeds formációnak. Két éve tért haza Magyarországra, ahol jelenleg szabadúszóként dolgozik.

Horváth Nóra 1993-ban született, Budapesten.
Kortárstánc tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte.
Ezt követően számos külföldi, és magyar alkotó, valamit társulat projektjében vett részt, mint például Eléonore Valére-Lachky, Hiroaki Umeda, Marco Torrice, Mészáros Máté, és a Tünet Együttes.
2016-ban Jenna Jalonennel közösen alapítottak egy formációt Collective Dope néven. Az első Dope 'I just wish to help you' című duettjük számos hazai, és külföldi fesztiválon került bemutatásra.
Jelenleg a Theater Bremen - Unusual Symptomps Company tagja.

Szereposztás/stáb:
Alkotók/előadók: Horváth Nóra, Oberfrank Réka
Zene: Csizmás Andris
Fény: Pete Orsolya
Mentor: Molnár Csaba

Támogatók:
SÍN Művészeti Központ, Nemzeti Kulturális Alap, MU Színház, Új Előadőművészeti Alapítvány
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

Időtartam: 35 perc
Korosztály: 12+
Külföldiek számára is ajánlott.

Beat

A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keres utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be az útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, technót, hip hopot, twerket illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével fogják össze.

Az előadás 2019-ben elnyerte a Lábán Rudolf-díjat.

Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Pete Orsolya
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

Koprodukciós partenerek: Collective Dope, Műhely Alapítvány
Támogatók:Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Művészeti Központ, MU Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, Life Long Burning, Budapest Kortárstánc Főiskola

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.
Az előadást támogatja a European Union Culture Program.
 

{gallery}853{/gallery}

Informatikai partner: