1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Wéninger Dalma: Stations / Balkányi Kitty: Bezzeg az én anyám

péntek, 31 január 2020 20:00

színházterem

jegyár: 2200 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
jegyvásárlás→

IZP estek
Fókuszban a fiatal alkotóművészek - Mozgásban az Imre Zoltán Program!

Wéninger Dalma: StationsBalkányi Kitty: Bezzeg az én anyám

Dupla előadás


időtartam: 34 perc
korosztály: 14+
Külföldiek számára is ajánlott.

Wéninger Dalma:Stations

A cím, mint „Állomások” az emberi lét állandó változásait, az érzékelés és létezés különböző stációit foglalja magában. Az egyéni függetlenség, az önmegvalósítás viszonyrendszere, a másoktól való függés kényszerítő ereje, az individuum teljesen lecsupaszított formái foglalkoztatnak leginkább. Felmerül a kérdés abban a pillanatban, amikor meghatározottságainktól függetlenül tekintünk magunkra mit találunk? Mikor nem a vallásunk, társadalmi helyzetünk, állásunk, neveltetésünk, oktatásunk vagy párkapcsolati státuszunk által definiáljuk magunkat, mi marad?

Idézet:
„Nincs más valóság, csak az, amit önmagunkban hordozunk. Azért él az emberek zöme olyan valószerűtlenül, mert a külső képeket tartják valóságosnak, és a belső világukat egyáltalán nem engedik szóhoz jutni.”
Hermann Hesse

Szereplők: Ivanov Gábor, Keresztes Patrik
Zene: Mádi László
Fény: Fogarasi Zoltán
Alkotó: Wéninger Dalma
Támogató: Imre Zoltán Program


időtartam: 25 perc
korosztály: 14+
Külföldiek számára is ajánlott.

Balkányi Kitty: Bezzeg az én anyám
-táncszínházi előadás-

Talán mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mitől, hogyan váltunk olyan emberré, amilyenek most vagyunk. Miért reagálunk úgy dolgokra, helyzetekre, ahogy éppen reagálunk? Mi határozza meg gondolkodásunkat, mindennapi cselekedeteinket, rutinunkat.
Amit biztosan tudunk, hogy legelső élményünk, kapcsolatunk az édesanyánk. Az anyaméhben érzékeljük őt, félelmeit, érzéseit, már ezekkel a tapasztalatokkal születünk meg, és ahogy fejlődünk egyre több és több rakódik ránk másokból. A kérdés tehát, hogy, ebben a nagy kavalkádban hol kezdődök Én. Amíg ezt az Én-t nem találjuk, nem is tudjuk tudatosan irányítani az életünket, mások mögé bújunk, mások által akarunk kiteljesedni.
A szeretet mögé rejtett elnyomás sokszor generációról generációra öröklődik, és észre sem vesszük, mikor válunk elnyomottból elnyomóvá.”

Alkotói és előadói stáb:
Koreográfia: Balkányi Kitty 
Előadják: Az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei - Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Ivanov Gábor, Petrőcz Cintia, Stáry Katalin
Az előadás mentora: Fodor Zoltán 
Zene: Gergely Attila
Fény: Fodor Zoltán
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával valósult meg.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.
 

Informatikai partner: