1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Freak Fusion: Game over? (BEMUTATÓ)

péntek, 10 január 2020 20:00

színházterem
időtartam: 60 perc
korosztály: 14+

Külföldiek számára nem ajánlott.

jegyár: 3000 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 2500 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
→jegyvásárlás

BEMUTATÓ

Freak Fusion: Game over?

“A nap hosszú távon körülbelül ugyanannyiszor kel föl, mint ahányszor lenyugodott, és a pénz ugyanannyiszor fordul fejjel fölfelé mint írással. A valószínűség egy olyan tényező, ami csak természetes körülmények között működik.”
Játék térrel és idővel. Keresés, kísérletezés. Mindenki játszik. De mik a szabályok? Semmi nem történt, 92 egymás után feldobott pénzdarab 92-szer egymás után fordult fejjel fölfelé. Természet ellenes, illetve természet feletti, vagy alatti körülmények között volnánk!?
Vitára bocsájtom.

A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként. A dráma a “kisember” sodródását, a felülről irányítottság, az eleve elrendeltség, a folyamatos útkeresés és az elkerülhetetlen végkifejlet mindig aktuális és örök témakörét dolgozza fel. 
A történetet Shakespeare Hamletjéből ismert két mellékszereplőről szól, akik a dráma főszereplőjévé válva kikerülnek a megszokott, természetes közegükből. Megmagyarázhatatlan folyamatok zajlanak.  Hétköznapi tárgyak lényegülnek át, használatuk értelmetlenné válik vagy épp új értelmezést kapnak.

A szereplők egyre bizonytalanabbul bolyongva keresik a helyüket, folyamatosan újabb kérdésekbe ütközve. Az időbeliség teljesen megszűnik, nincs emlékezet, nincsenek tervek. Saját kilétük meghatározása is gondot okoz. A bizonyosnak tűnő megszokott helyzetek, a már megírt, eleve elrendelt szituációk sem szolgáltatnak válaszokat, sőt, ha lehet tovább növelik a feszültséget. Így ballagnak a már évszázadokkal ezelőtt megénekelt, szükségszerű és elkerülhetetlen vesztükbe, ahogy valójában ezt mindnyájan tesszük.
Itt érhető tetten a párhuzam a cirkusz titokzatos világával, ahol az illúzió, az emberfeletti, az életveszély keveredik a valósággal és izzadtságszaggal. Ami viszont biztos: valaki végül ki fogja törni a nyakát.  “Nem kell olyan hangosan tapsolni, az már rég kiment a divatból.”

Bálint és Geret 2003 óta vesz részt közösen cirkuszi, varieté, színházi és utcaszínházi produkciókban. Eleinte a Tűzmadarak Társulat tagjaiként dolgoztak együtt, akikkel 2008-ban megalapították a Freak Fusion nevű formációt. Ebben a felállásban zenészekkel, táncosokkal és más artistákkal kiegészülve keresik a cirkusz, a színház, a tánc, a zene, a vizuális- és más társművészetek ötvözésének módjait. 

Lipka Péter - művészet és táncterapeuta, színész, tréner.

Péter immár 15 éve tart színházi, mozgásszínházi és improvizációs tréningeket. Az elmúlt 10 évben a figyelme az alkalmazott színházi területek felé fordult. Tréningjei fókuszában a fejlődés, fejlesztés,  önkifejezés és jelenlét, kapcsolat áll. Előszeretettel vegyíti a különböző technikákban megszerzett tapasztalatait, kísérletezve a különböző  színházi nyelvezetekkel és eszköztárakkal.

Koncepció: Kiss Gergely “Geret”, Turai Bálint
Alkotótársak: Kiss Gergely “Geret” - Játszó Turai Bálint - Játszó
Rendező alkotótárs: Lipka Péter
Fény: Galkó Janka

Támogatók: Inspirál Cirkuszközpont, Magyar Zsonglőr Egyesület, Firebirds Productions

Informatikai partner: