1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Színházak Éjszakája

szombat, 21 szeptember 2019 15:00

színházterem, Káva stúdió
Jegyinformáció: http://www.szinhazakejszakaja.hu/

2019. szeptember 1-ig a jegyek 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók

Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

Színházak Éjszakája

15.00-16.00:
időtartam: 60 perc
korosztály: 14+

Színházi Idegenvezetés

Exkluzív programunk során a színház termeit, helységeit mutatjuk be sok-sok különleges történet elmesélésével. Zárásként egy 20 perces előadást láthatnak az érdeklődők felvételről, Ken Robinson tolmácsolásával.

16.00-18.00
időtartam: 120 perc
korosztály: 14+

Csöves workshop, azaz pecázzunk a gerjedések hullámaiban
-       interaktív zenei workshop-

A Bodylotion co-dance Fear No More című előadásához készült monumentális (hét méter széles, két és fél méter magas és összesen 700 kg) hangszert – mely egyben a darab díszleteleme is – megszólaltathatják az előadást megelőző beavató workshopra látogatók. A gigantikus lebegő csőrendszerből akusztikusan és elektronikus módon is izgalmas hangokat lehet generálni, mellyel az interaktív program résztvevői is szabadon kísérletezhetnek.

18.00-20.00
időtartam: 120 perc
korosztály: 18+

Színházi játék felnőtteknek

A színházban működő Káva Kulturális Műhely színházi nevelési programjaik mellett időről időre előáll felnőttek számára készített drámás játékokkal is. A komplex színházi játékok során nem hagyományos szerepet kínálnak nézőinknek. Az előre elkészített színházi jeleneteket / jelenetsorokat újra és újra megszakítja egy-egy interaktív játék, melynek célja, hogy a nézők-résztvevők érzelmeiken keresztül közösen gondolkodjanak és cselekedjenek, fórumot teremtve arra, hogy egy fontos emberi problémát megvizsgáljanak és alkotó módon kifejezzék a felkínált problémához való viszonyukat.

A 2019/2020-as színházi évadban az ilyen, felnőtteknek szóló színházi játékokból egy sorozatot terveznek, melynek nyitó darabja lesz a Színházi Éjszakája alkalmából megvalósuló játék. Semmi másra nincs szükségük, csak nyitottságra, játékkedvre és a színház - a megszokottól talán eltérő - kicsit tágabb értelmezésére.

20.00-21.30
időtartam: 70 perc
korosztály: 12+

külföldiek számára is ajánlott

Felhívjuk az arra érzékenyek figyelmét, hogy az előadás alatt füstgép és stroboszkóp üzemel.

bodylotion co-dance:FEAR NO MORE

A FEAR NO MORE egy játékos rituálé, mely egy hiperérzékeny térben játszódik múlt és jövő határán. A környezet, a fények, az akusztika és a mozdulatok mind úgy lettek hangolva, hogy biztonságban készülhess a Nagy Átlépésre és megélhesd a Végső Pillanatot.

Hozz szemetet és megajándékozunk!

Gyász-öröm szertartásunkhoz szükségünk van feleslegessé vált zacskó/papír/szívószál gyűjteményedre! Add le a pénztárnál és cserébe kapsz egy meglepetést!

A bodylotion co-dance egy alkotói együttműködés Arany Virág és Hadi Júlia között. Első közös munkájukat 2009-ben készítették, azóta folyamatosan együtt dolgoznak és adnak elő. Alkotói munkásságuk jellemzően interdiszciplináris, absztrakt, konceptuális.

Szereposztás/stáb:
koncepció: bodylotion co-dance / ARANY Virág, HADI Júlia
rendező: HADI Júlia
előadók: BICZÓK Anna, FURULYÁS Dóra, VADAS Zsófia Tamara
videó: JUHÁSZ András, MARUSCSÁK Dávid
zene: MÁNDLI Endre Vazul
látvány és jelmez: IZSÁK Lili
konzultáns/dramaturg: ARDAI Petra
fény: DÉZSI Kata

Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, CHB - Collegium Hungaricum Berlin
Be SpectACTive! - Creative Europe ///Bakelit Multi Art Center, Kilowatt Festival Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, LIFT, Sounded Bodies, Queer Zagreb Udruga///, Vivid Illusions
Produkciós partner: Katlan Csoport

Informatikai partner: