1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

V. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál - Nov. 11-16.

hétfő, 11 november 2019 16:00

színházterem és KÁVA Stúdió

jegyár programonként egységesen: 1000 Ft (szerdától-szombatig)
fesztivál bérlet: 3000 Ft.

V. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál

Magunknak tett kihívás, hogy tovább tágítsuk és szélesítsük a színház lehetséges értelmezését. Így a hat napig tartó programsorozatban most nem előadásokon, hanem közösségi alkotásokon keresztül a játéknak, az együttlétnek, a saját tapasztalásnak és közös kreativitásnak teremtünk lehetőséget. A különböző társas-játékok szabadon látogathatok önmagukban és folyamatukban is a fesztivál során, izgalmas meglepetéseket tartogatva a játékosoknak.

Csatlakozni ér, továbbadni pedig kötelező!

Mikor?  2019.11.11. (hétfő) 16:00-18:00
Hol?      MU Színház színházterme
Kikkel? Szépkorúak
Jegyár? Ingyenes

Workshop 60+

Az ATIPIA nemzetközi projekt egyik résztvevőjének szépkorúak számára meghirdetett workshopja a fesztivál nyitónapján.

--------------------------------------------------

Mikor?   2019.11.11-14. (hétfő-csütörtök) 17:00-21:00
Hol?       MU Színház - Kávézó
Kikkel?  Ti, Mi, Ők
Jegyár? Ingyenes

Folyamatosan bővülő kiállítás és párbeszéd

A fesztivál alatt átalakuló kávézóban minden nap kíváncsian várjuk az érkezőket, hogy beszélgessünk játékról, cselekvésről, igényekről és vágyakról. Célunk egy olyan interaktív teret fenntartani, melyben gondolataink, ötleteink fülekre találnak. Legyen az akár papír, toll, kamera, diktafon, bármi ami saját nyitottságunkat górcső alá veheti, jelen lesz. Dokumentáljuk, örökítsük meg magunkat, hogy aztán a pénteken kialakuló kiállítás alapanyagát alkothassuk!

-------------------------------------------------

Mikor?  2019.11.12. (kedd) 16:00-18:30
Hol?      MU Színház – Káva Stúdió
Kikkel?  Szakmai program
Jegyár? Ingyenes

ATIPIA
(záróesemény és prezentációk)

Az ATIPIA nemzetközi projekt keretén belül öt szervezet dolgozott együtt egy éven keresztül. E munka során az öt szervezet megismerhette egymás egyedi, különleges alkotói és edukatív módszereit, melyek leginkább az interakcióra, a mozgásra és az emberi hangra építenek.  A projekt zárásaként, a fesztiválon, a részvevők prezentálják munkáikat, és közös tapasztalataikat.
A résztvevő szervezetek: Shoshin Theatre Association/Kolozsvár, CAIRH-Roy Hart International Arts Center/Franciaország, Colaborative Reichenow e.V./Németország, Leeds Beckett University/Anglia, Káva Kulturális Műhely Egyesület/Budapest

--------------------------------------------------

Mikor?   2019.11.13. (szerda) 19:00-22:00
Hol?      MU Színház - Színházterem
Kikkel?  Szabó Veronika, a Queendom rendező-előadója és Borsos Luca, az előadás előadó-alkotója
Jegyár? 1000 Ft.

Drag King workshop a Queendom alkotóival

Mi lenne, ha egy estére férfivá változnál? Milyen érzés átlépni a nemi határaidat vagy nemi szerepet váltani? Miért van az, hogy felrajzolsz egy bajuszt vagy szakállat az arcodra, férfiruhát öltesz magadra és máris megváltozik a mozgásod? Honnan társul a jelenséghez attitűd és miért olyan ismerősek a belőlünk megszülető férfiak?
A három órás Drag King workshopunkon ízelítőt adunk abból a folyamatból, amin a Queendom előadás próbáin mi is átmentünk. Kísérletezünk helyzetekkel, sztereotípiákkal, elhomályosítjuk a nemi korlátokat. Mindezt kellő játékossággal és humorral. A folyamat sokat mesél magunkról és mindemellett lehetőséget ad egyéni sajátosságaink játékba helyezésére és felhasználására.

Hozzatok magatokkal olyan férfi ruhákat, cipőt, amikbe szívesen beöltöznétek!
Maximális létszám: 20 fő
(Ez a workshop kivételesen csak nőknek szól, de amint fülünkbe jut egy Drag Queen workshop is, jelezzük a lelkes férfi résztvevőknek is.)
Az esemény az Új Előadóművészeti Alapítvány támogatásával valósul meg.

--------------------------------------------------

Mikor?   2019.11.14. (csütörtök) 19:00-21:00
Hol?      MU Színház - Színházterem
Kikkel?  Antal Bálint, Csernai Mihály, Kabdebon Dominik, Magasi Dalma, Milovits Hanna drámainstruktorok
Jegyár? 1000 Ft.

Demokratikus játszótér

Mitől lesz demokrácia, a demokrácia? A szavazástól? Hogyan működik egy demokratikus parlament? Egyenjogúan? A demokratikus játszótéren közösen járjuk körbe a nyugati civilizáció legelterjedtebb államformájának kérdéseit egy jövőbeli fiktív világban. Ebben az időben óriási válságban van a képviseleti demokrácia, a kormány feloszlatása után az ország lakosságából sorsolás útján létrejön az új országgyűlés: ezek lesztek Ti, a Civil Parlament. A frissen megalakult parlament alkotmányozó ülésén pedig szavazásra kerül a nép által felterjesztetett első és legfontosabb ügy. Hogy mi lesz az ország sorsa, az csak a rajtatok áll!
Korosztály: 16+
Maximális létszám: 21 fő

--------------------------------------------------

Mikor?  2019.11. 15. (péntek)
                  15.00-19.00 - ÉPÍTÉS
                  19.00 - KIÁLLÍTÁS
Hol?  MU Színház - Színházterem
Kikkel? Borsos Luca és Botka Dóra drámainstruktorokkal
Jegyár? 1000 Ft

INTERAKTÍV BEFOGADÓ- ÉS ALKOTÓTÉR

Teremtsük meg együtt saját alkotó terünket és töltsük meg játékkal, élménnyel és alkotó kedvvel. Ezen a napon egy közös, interaktív tér megteremtésén dolgozunk, ahol a résztvevők szabadon alkothatnak és inspirációt gyűjthetnek egymástól, környezetükből, a fesztivál alatt összegyűjtött anyagokból, és eszközökből, melyeket felkínálunk. A cél, hogy a közös cselekvés által létrehozzunk egy olyan interaktív kiállítást, melynek nem csak nézői, de megalkotói is vagyunk. A kiállítás megnyitóján pedig minden résztvevőnek lehetősége lesz bemutatni saját, egyedi alkotását.

--------------------------------------------------

Mikor?   2019.11.16. (szombat) 11:00-14:00
Hol?       MU Színház – Színházterem és környéke
Kikkel?  Borsos Luca és Botka Dóra drámainstruktorok
Jegyár? 1000 Ft.

Csináld magad társasjáték workshop

A különböző játékokra felépülő fesztiválunk utolsó napján a résztvevőknek lehetősége nyílik megtervezni és kipróbálni saját társasjátékukat. A pálya pedig nem lesz más mint maga a színház és környéke. A három órás folyamatban olyan eszközöket és játékokat alkalmazunk, melyek teret adnak a kreativitásnak, a közös tudás gyarapításának és a felfedezésnek. Mivel minden játékos egyedi, így a mezők is egyedi módon fognak formát ölteni. Előzetes tudásra vagy játék ismeretekre semmi szükség, bőven elég a nyitottság.

Kíváncsian várunk Benneteket, hisz mi sem tudjuk, hogy mi sül ki a végén!
Maximális létszám: 26 fő

--------------------------------------------------

Mikor?   2019.11.16. (szombat) 14:30 -
Hol?      MU Színház - Kávézó
Kikkel?  Minden új és régi Open látogatóval, alkotóval és a MU Színház dolgozóival
Jegyár? Ingyenes

OPEN piknik

Az idei fesztivál zárásaként egy közösségi piknikre hívjuk résztvevőinket. Szombat délután a kávézóban gyűlünk össze, hogy megosszuk élményeinket, összefoglaljuk a hét eseményeit, tovább ismerkedjünk és gondolkodjunk magunkról. A fesztivál kísérleti formájából kiindulva fontosnak találjuk, hogy tovább folytatódjon a párbeszéd a részvételiségról, közösségünkről, a színházi fogalmáról és formájáról. Lehetünk-e egyszerre alkotói, nézői, résztvevői és előadói is a színháznak? Milyen színházra, milyen aktivitásra és játékokra vannak igényeink? És hogyan teremthetjük meg őket?

A programra örömmel fogadunk házilag készített süteményeket és meglepetéseket is (hisz mindenki tudja, hogy ilyenkor a nagyi receptje viszi legjobban a pálmát).
Az esemény gyerek és kutyabarát, mindenkit szeretettel várunk!


Informatikai partner: