1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Terminál


A MU Terminál Kortárs Táncműhely az utóbbi években számos kísérleti előadás keretében kutatta a kortárs tánc XXI. századi érvényes megmutatkozási formáit. Ezen tapasztalatokból is építkezve Fejes Ádám és Gergye Krisztián közös együttműködésükkel, a Mu Terminál oktatói és műhelymunkai tevékenységét egy új, kísérleti perspektívába szeretné tolni, amelynek középpontjában az egyén áll.
A Gergyére jellemző műfaji sokszínűségnek (színház, performansz, kortárs tánc) köszönhetően, az emberi test, a táncos, az előadó, mindig olyan kiélezett színpadi helyzetben találja magát, amelyben mind fizikumát, mind a szellemét, sőt a legtitkosabb lelki rezdüléseit is latba kell vetnie ahhoz, hogy kiprovokálhassa a valódi, értelmesnek tűnő határátlépések lehetőségeit.

Az ilyen revelatív tapasztalások révén, a színpadi jelenlét, a performatív megnyilvánulás, a mozgás és a tánc hitelét keressük, ami az ember önmagára, és a világra irányuló reflektivitását, és önismeretét élezi. Mert minden egyes színpadi megnyilvánulás, legyen az tánc vagy színészet, téttel bíró kommunikáció, amiben nem szerencsés dadogni, sem mellébeszélni.

Olyan munkafolyamat mentén dolgozunk, mely elsősorban a párbeszédre épül, és maximális nyitottságot mutat résztvevői felé.

Műhelyünk, egy sajátos kulturális párbeszéd folyamatába hívja a fiatalokat, amely egy olyan fizikai és szellemi kaland lehet, ami segíti a kezdő táncosok, színészek, performerek (szeretnénk ha nem lenne semmilyen műfaji korlát) művészi személyiségének alakulását. Hiszünk a test és a mozgás kifejező erejében, és a kortárs művészet nélkülözhetetlenségében.


TerMini

Számunkra a gyerekekben rejlő művészi, kreatív folyamatok megerősítése, kibontakoztatása, testük, mozgáskoordinációjuk és szociális kapcsolatteremtési képességeik egészséges fejlesztése jelent örömet. Versenyeken történő megmérettetések helyett, saját magunk által létrehozott, professzionális színpadi körülmények között rendszeresen bemutatott táncszínházi előadásokat hozunk létre a gyerekekkel. Képzésünk során, tanítványaink fejlődésének érdekében, korosztályonként egyedi, megfelelő szintű táncfoglalkozások kialakításával arra törekszünk, hogy a gyerekek pozitív élményként éljék meg az órákon végrehajtott gyakorlatokat, játékokat. Felsőbb korosztályokban drámapedagógiai és zenei képzéssel egészül ki programunk. Tanáraink maguk is professzionális táncművészek a kortárstánc területén. Jellemzően felvilágosult, diverz gondolkodású emberek, akik nagy figyelemmel és szeretettel fordulnak a gyerekek felé. Képzésünk egyszerre ad lehetőséget olyan érdeklődő gyerekek számára, akik ”csak” kedvtelésből szeretnek táncolni, és azoknak is, akik esetleg a későbbiekben komolyan elgondolkodnak az előadóművészi pálya választásán.

Módszerünk egyszerű elvek mentén működik:

A gyerekekre, mint szüleiktől különálló entitásként tekintünk, így az esetleges szülő tanár nézeteltérés sosem csapódik le rajtuk. A gyerekeket próbáljuk példamutatással motiválni, kreatív, barátságos megközelítéssel egyre nagyobb teljesítményekre ösztönözni. A szülőkre, tanárokra és a gyerekekre közösségként gondolunk. Szeretjük amit csinálunk, nem problémaként, kényszerű feladatként viszonyulunk a tanításhoz, hanem arra mint fontos, értelmes és mindenféle szempontból téttel bíró, hálás, vidám, egyben nagy felelősséget követelő tevékenységként tekintünk.

Amennyiben van kedved közösségünkhöz tartozni, és szeretsz táncolni, ne habozz, írj emailcímünkre, kérj további információt, rövid időn belül válaszolunk.

Az órák helyszíne: Mu Színház 1117 Budapest, Kőrösy J u.17

Kapcsolat, további információ:
képzésvezető: Fejes Ádám +36703123750 /Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Informatikai partner: