1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

TranzDanz / Kovács Gerzson Péter Társulata: NOIR

csütörtök, 21 március 2019 20:00

színházterem
időtartam: 60 perc
korosztály: 14+

Felhívjuk az arra érzékenyek figyelmét, hogy az előadás alatt stroboszkóp üzemel.

jegyár: 2500 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 2000 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
jegyvásárlás→

TranzDanz / Kovács Gerzson Péter Társulata: NOIR

…”de ami valamennyiőjüket, akiket odakint ért, a legmélyebben megdöbbentette, az a csepegő eső volt, mert ez is megállt, egyszerűen megállt az eső az esőben, a cseppek maradtak, ahol éppen voltak, a levegőben, lejjebb vagy följebb, mindegy, ezernyi és tízezernyi és százezernyi csepp állt abban a pillanatban ég és föld között, és nem hullott tovább…és ha valami aztán maradt is bennük mindabból, ami történt, az semmi más nem volt, csak félelem, egy félelem, mely már csak emlékezett az iménti félelemre”… (Krasznahorkai László: Báró Wenckheim hazatér)

A koreográfus Kovács Gerzson Péter Harangozó és kétszeres Lábán Díjas, Az Év legjobb alkotója díjat kétszer nyerte el. Gera Anita 2013-ban, Tókos Attila 2014-ben részesült Az évad legjobb táncosa/táncosnője elismerésben, utóbbiak mindketten 2014-es Junior Príma Díjazottak. Tókos 2018-ban Harangozó Gyula Díjat kapott. Kovács Jeromos a hazai elektronikus zenei élet jelentős szereplője, zenei szerkesztő, producer, DJ.

„Jó egy évtizede már, hogy Kovács Gerzson Péter figyelme a rá jellemző elemi és őserővel a jelen torz panoptikuma felé fordult. …Fanyar iróniával, értéssel, megértéssel veszi kézbe, forgatja, tartja a fény felé napjaink alakjait, tekintet nélkül osztályra, élőhelyre, (társadalmi) súlyra” – írta Halász Tamás a Déjá Vu Lábán nominációjában.  A Bankett, az Örökélet termékek, a Diverzity, a Déjá Vu és a Ratville társadalomkritikus darabjainak sorába illeszkedik ez a produkció is.

… „Groteszken elrajzolt színpadi teremtményei bármely panoptikumban felidéznék eredetijüket, a mindennapjainkból jól ismert, ízléstelen smukkokban páváskodó újgazdagoktól a rémült kisemberek és a sunyi törtetők során át a felszínesen, de kurzusképesen magyarkodókig. …
Az élet nevű mókuskerékben egymás mellett, de magányosan vergődő négy alakot a bármikor bárhonnan rájuk zúduló csapások lehetősége és a változtatás lehetetlensége, az állandósult félelem köti össze. Így aztán csak behúzott nyakkal legénykednek, kiszolgáltatott bábként téblábolnak saját sorsukban, egészen addig, amíg a felvillanó fények ki nem jelölik nekik a menekülés útját” …
Fuchs Lívia: KGP (ÉS, 2019. 01.25., 24. o.)

Szereposztás / stáb:
Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter
Táncosok: Csuzi Márton, Gera Anita, Takács László Lacek, Tókos Attila
Zene: Kovács Jeromos

A produkció támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

{gallery}715{/gallery}

Informatikai partner: