1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás /ELMARAD/

szombat, 02 március 2019 20:00

AZ ELŐADÁS TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

színházterem
időtartam: 90 perc
korosztály: 14+

jegyár: 2500 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 2000 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
jegyvásárlás→

MU Színház – Kelemen Kristóf – Pálinkás Bence György – Regényi Júlia – Tarr Judit: 
Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás


Vettek már részt olyan versenyen vagy állásinterjún, ahol a döntéshozatali szempontok zavarosak voltak, és a tudás helyett a rokoni vagy érdekkapcsolatok, az uram-bátyám viszonyok döntöttek? A fekete humorú előadás során senkit nem hagynak bizonytalanságban: a nézők bepillanthatnak a kulisszák mögé, ahol a bizottság tagjai a korrupció és a kirekesztés széles tárházát vonultatják fel. Az előadást az alkotók személyes élményei inspirálták, hiszen ők is többször voltak már döntéshozó helyzetben, míg máskor éppen nekik kellett számot adniuk a tudásukról.

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás egy improvizatív módon születő komédia, egy hungarikumismereti vetélkedő, ahol maguk a nézők a versenyzők. Csak rajtuk múlik, hogy mennyire vesznek részt a játékban: végignézik a politikai korrektség földbe döngölését, vagy szerepbe bújnak, és az előbbre jutás reményében tovább építik azt a rendszert, amelyben   a hangzatos mondatok mögött cinizmus rejlik, és ahol a nemzeti értékek tartalom nélküli felhasználása lehet a karrierépítés alapja.

Az előadások után minden nézőt szeretettel várnak az alkotók egy levezető beszélgetésre.

“Ha játszani akarunk, el kell fogadnunk a hivatalos és az általuk felállított játékszabályokat is, és közben úgy kell tennünk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Én például a leggátlástalanabbul játszom az ő szabályaik szerint, azt találom mondani, hogy a kritikáimon keresztül világnyelvvé fogom tenni a magyart, és meg is nyerem a vetélkedőt.” / Rádai Andrea: Tudni kell választani. In: Magyar Narancs

Az alkotókról:
Kelemen Kristóf dramaturg, rendező, a Radnóti Miklós Színház dramaturgja, az SZFE Doktori Iskola doktorandusza.

Pálinkás Bence György kollaboratív művészeti és posztdramatikus színházi projektekben valamint kísérleti tanórákon dolgozik. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorjelöltje.

Regényi Júlia filozófia szakon kezdte tanulmányait, majd nemzetközi kapcsolatok elemző végzettséget szerzett. Fontosnak tartja, hogy a társadalmi jelenségekkel, illetve a politikai folyamatokkal művészeti alkotások formájában is tudjunk és merjünk foglalkozni.

Tarr Judit szabadúszó színész, az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagja.

Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György Magyar akác című közös produkciója elnyerte a szegedi THEALTER Fesztivál kritikusdíját, és az előadást beválogatták több nemzetközi színházi fesztivál programjába is, így eljátszották Bázelben, Nyitrán, Lipcsében, Drezdában és Chemnitzben.

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit
Fotó: Csányi Krisztina
Operatőr: Vincze Alina
Technikai vezető: Payer Ferenc
Koncepció: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György
Külön köszönet: Színház- és Filmművészeti Egyetem, Böröcz Judit, Dorogman Hédi

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap
Az előadás létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap  

{gallery}704{/gallery}

Informatikai partner: