1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Freak Fusion Cabaret: conFusion

hétfő, 29 október 2018 20:00

színházterem
időtartam: 80 perc
korosztály: 8+

Jegyár: 2200 Ft
Diákjegy: 1700 Ft
Nyugdíjas jegy: 1400 Ft
XI. Kerületi lakos: 1980 Ft
Támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→

Freak Fusion Cabaret: conFusion

A Freak Fusion Cabaret a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti meg mai ízzel, némi sötét humorral fűszerezve varieté hangulatban. A látványos zsonglőr, akrobatika, légtornász és burlesque jelenetek előadói a hazai underground cirkuszi élet k-rémjei! Idén új zenei formációval egészültek ki, ami még különlegesebbé teszi az élményt.

A cirkuszi varieté természetéből fakadóan rövid etűdökből áll, összefüggő előadássá a különc porondmester és a többi fura figura közötti viszonyok varázsolják. A cirkusz zenekar egyedi élő és elektronikus hangzásvilággal festi alá az eseményeket.

Az első Freak Fusion Cabaret 2010-ben a Tűzraktérben lett bemutatva. A próbaterem felújítására szervezett adománygyűjtő buli csúcspontjaként a Tűzmadarak és barátai által létrehozott cirkuszi varieté hatalmas sikert aratott.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az elkövetkező években számos szórakozóhelyen és fesztiválon léptek fel, közvetlen és szerethető világukkal egyfajta ‘kocsmacirkusz’ műfajt teremtve, mindig az adott helyszínhez alkalmazkodva produkciójukkal. Az újcirkusz népszerűsítése mellett egyfajta inkubációs célja is volt a projektnek: számos kezdő artistának és mozgás művésznek biztosítottak kísérleti színpadot.

2013-2016 között az Óperentzia zenekarral léptek színpadra és amikor csak tehették különböző vendég művészekkel dolgoztak, többek között Méhes Csaba, Barabás Lőrinc, CommandArte, FullColor, AnimaPrizma, Melitta Honeycup.
2018 tavaszán a csapat magjával és új zenekarral kiegészülve a sok éves folyamatosan változó cabaret tapasztalataiból egy kiforrottabb előadást állítottak színpadra.

Szereposztás/stáb:
Előadók: Gaia Santuccio, Kiss Gergely, Mező András, Turai Bálint, Zoletnik Zsófia
Zene: Igaz Balázs, Szakáll Tamás, Árkosi Szabolcs
Fény: Galkó Janka

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza

{gallery}627{/gallery}

Informatikai partner: