1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

RÉV SzNT - Vekker Műhely koprodukciója: Komfortzóna

hétfő, 19 március 2018 20:00

színházterem
időtartam: 90 perc
korosztály: 16+

Jegyár: 2000 Ft
Diákjegy: 1600
Nyugdíjas jegy: 1300 Ft
XI. Kerületi lakos: 1800 Ft
Támogatói jegy: 3000 Ft
Bérlet érvényes
jegyvásárlás→

BUDAPESTI BEMUTATÓ

RÉV Színházi és Nevelési Társulat és a Vekker Műhely koprodukciója : Komfortzóna


A migráció problémája egy olyan jelenség, amely a modern európai társadalmakat markánsan kettéosztja. E határvonalat különböző ideológiák és kulturális értékrendek is előszeretettel használják önmaguk meghatározásához. De vajon mi ez a határvonal?

A Komfortzóna című projekt tulajdonképpen egy kísérlet, amelynek során a Vekker Műhely és a RÉV Színházi és Nevelési Társulat tagjai arra vállalkoznak, hogy a színház és a dráma segítségével nyissanak egy ideiglenes határátkelőt azoknak, akik hajlandóak valóban gondolkodni ebben a témában. Előadásunkkal nem kívánunk senkit sem az egyik, sem a másik oldalra állítani, csupán azt az egy kijelentést érzi magáénak, hogy erről a témáról beszélnünk kell, s hogy ehhez a közösségi oldalak posztjai már kevesek – a jelenlét felelőssége elengedhetetlen. Előadásunk a részvétel lehetőségét biztosítja nézőinek, s hisszük, hogy aki él e lehetőséggel, pontosabban látja majd ezt a mindannyiunkat érintő problémát.

A komfortzóna biztonság: kényelmes hely, ahol nem történnek szokatlan dolgok, minden ismerős.

A komfortzónából való kilépés – változás: valami új, szokatlan, ismeretlen, idegen.

A Komfortzóna két fiatal házaspár története. Az egyik pár a szíriai Aleppóban él, a másik Magyarországon, a déli határ közelében fekvő Mélyföldön. Eljön a pillanat, amikor mindnyájuknak ki kell lépniük saját komfortzónájukból.

Vekker Műhely: Olyan színházi-nevelési műhely vagyunk, akik élmény alapú foglalkozásokon keresztül fejlesztik az egyéneket és közösségeket, hogy azok önmagukat ismerő, nyitott, felelősségteljes részei legyenek a társadalomnak.

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: A RÉV Színházi és Nevelési Társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem részesülnek ebből az élményből szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

Szereposztás/stáb:
Színész - drámatanárok: Balla Richie, Kuklis Katalin, Nagy Zsolt Zsozsa, Romada Rakottyay Kalatin
Szakmai konzulens: Hunčík Péter, Jászberényi Sándor
Zeneszerző: Kovács Áron Ádám
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Író, dramaturg: Romankovics Eda
Rendező: Sereglei András

Támogatók: Gurigongo Symposium, Import Impró Egyesület, Visegrad Fund
Az előadás vendégjátékát az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Informatikai partner: