1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Kívül-belül

szerda, 02 május 2018 20:00

színházterem
időtartam: 150 perc (szünettel)
korosztály: 14+

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1600 Ft
XI kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
nyugdíjas jegy: 1300 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet érvényes
jegyvásárlás→

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Kívül-belül

Amikor egy diák része lesz egy közösségnek, meg kell találnia benne a helyét, és ha neki ez nem megy, mert mondjuk kevésbé határozott, bátortalan vagy egyszerűen még keresi önmagát, segítenek majd a többiek. Az más kérdés, hogy a mások által adományozott szerepkörben, státuszban, a hierarchiában kijelölt helyén hogyan érzi majd magát ez a fiatal.

A Kívül- belül című előadásunk azt a kérdést vizsgálja, hogy egy nem kívánt szerepkörnek milyen előzményei, ill. következményei lehetnek. Miért kerülhet valaki egy olyan szerepbe, amiben rosszul érzi magát? Milyen viselkedési formákat szül egy ilyen, stigmaként viselt szerepkör? Hogyan változhat tőle a személyiség? A darab központi szereplője, Áki elhatározza, hogy kitör az évek óta viselt, a családja és az osztálytársai által ráruházott, nem kívánt szerepből. Ez a kényelmetlen skatulya egyre jobban frusztrálja a tizenhat éves fiút, olyannyira, hogy kitörési kísérlete egy ponton agresszióba csap át.

A RÉV Színházi és Nevelési Társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem részesülnek ebből az élményből szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

Színész-drámatanáraink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind a színházi, mind a drámás munkát tekintve. Közösségteremtő munkájuk során évről évre több száz diákkal dolgoznak együtt – legyen szó színházi nevelésről, színjátszásról, vagy akár más szabadidős programról, táborokról.

Az előadást felnőtt nézőknek is ajánljuk!

Szereposztás:
Színész - drámatanárok: Bársonyosi Dávid, Bálint Betty, Balla Richárd, Bojkovszky Zsolt, Nagy Zsolt, Lakatos Dorina, Szántó Dániel
Zenei munkatárs: Formán Bálint
Író, rendező: Pass Andrea

Támogatók: Import Impró Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága

A vendégjáték az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. 

Informatikai partner: