1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Stereo Akt: Emlékek klinikája

szerda, 31 január 2018 20:00

színházterem
időtartam: 100 perc
korosztály: 14+

Jegyár: 2500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 2250 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1250 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet nem érvényes
jegyvásárlás→


Stereo Akt: Emlékek klinikája
- politikai sci-fi -

Két történet a jövőből. Két vízió, amelyek közt Áron, egy különlegesen hétköznapi férfi és a nézők a kapocs. Az Emlékek klinikája egy utópia-rémmese, ami azt vizsgálja, hogy létezik-e “boldog tudatlanság”, hogy mik azok a gyenge pontjaink, amelyeken keresztül izolál, és megvásárolhatóvá tesz minket a propaganda.

A első helyszín Magyarország, 2021., az ország legnézettebb talkshowja. Fegyveresek törnek be az élő adásba, és túszul ejtik a stábot, hogy politikai üzenetüket eljuttathassák a lakosságnak, és ellenállásra szólítsák fel őket a kialakulóban lévő rendszer ellen.
A második helyszín egy klinika, ahol évekkel később hosszú álomból ébrednek a tévéstúdióban egykor foglyul ejtettek. Itt a kellemetlen emlékek újraírásával próbálják felkészíteni őket új életükre az akkorra fénykorát élő új társadalomban. Ezen a klinikán Áronnak életre szóló döntést kell meghoznia: választania kell, hogy akar-e új szemmel élni, amely egy fájdalommentes valóság lehetőségét, és biztonságot kínál azok számára, akik hajlandóak felejteni; avagy visszatér korábbi, esendőbb életéhez.
Áron újraéli saját múltjának keserű élményeit. Emlékeit a klinika személyzete idézi fel, akik vissza-visszatekerik azokat, akár egy filmet, majd segítenek őket kijavítani, és Happy End-re átírni. De milyen árat kell ezért fizetni?

A STEREO Akt Magyarország egyik legprogresszívebb kortárs színházi alkotócsoportja, amely esemény-szemléletű színházi előadásokat hoz létre Boross Martin vezetésével. A színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók – akár szavak nélküli – párbeszédéből születik meg.

Szereplők: Hajduk Károly, Hay Anna, Julia Jakubowska, Ördög Tamás, Terhes Sándor
Zene: Bartha Márk
Látvány: Horváth Jenny
Videó animáció: Karcis Gábor
Operatőr: Táborosi András
Fény: Dézsi Kata
Technikai vezető: Szapu Márk
Produkciós asszisztens: Budavári Réka, Szabó Julcsi
Producer: Rácz Anikó
Dramaturg: Thury Gábor
Rendező: Boross Martin

Köszönet a felvételekben való közreműködésért: Artner Igor Olivér, Kiss Diána Magdolna, Alexis Latham, Schnábel Zita, Szabó Zola, Velancsics Gabriella
Továbbá: Borsos Luca, Fischer Balázs, Fullár Gyula, Kiss Károly, Kovács Marianne, Songoro Laura, Szántó Eszter, Tóth Péter, Uray Gergő, Zách Anita

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, FÜGE Produkció, Artus Stúdió

Informatikai partner: