1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

A bergeni Hordaland Színház vendégjátéka: A cipész álma

péntek, 17 március 2017 10:00

jegyár: 1500 Ft
diákjegy: 1000 Ft
nyugdíjasjegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
bérlet nem érvényes

A bergeni Hordaland Színház vendégjátéka:
A cipész álma

bábelőadás szavak nélkül, 3 éves kortól

A cipész az utolsó cipő javításához fog hozzá, ami egy balettcipő. A lábbeli hirtelen megváltozik. Megjelenik előttünk egy balerina, majd újabb cipők válnak láthatóvá, és mindegyik más és mássá válik: egy utcai muzsikus, egy cirkuszigazgató és cirkuszi munkások. A cirkuszigazgató szeretné, ha a balerina nála lépne fel, a balerina viszont az utcai muzsikus játékára táncolna.

A Hordaland Színház szavak nélküli, klasszikus és művészi játéka egy költői színpadképben bontakozik ki. Az előadás nyelvtudás nélkül, bárki számára befogadható. Ajánlható 3 éves kortól akár olyan gyerekeknek is, akik korábban még nem láttak színházi előadást, első beavató élményként.
Az előadást Ljudmil Nikolov, a Hordaland Színház művésze játssza. Ljudmil több ezer gyereket varázsolt már el költői bábművészetével az elmúlt 27 évben, amióta a Hordaland Színház tagja, és azt megelőzően is szülőhazájában, Bulgáriában.

Az előadás bemutatójára Bergenben, 2017. február 11-én került sor.
(A bábelőadás norvég honlapja, a fenti információk forrása: http://hordalandteater.no/skomakarensdraum.html)

Az előadást Magyarországra egyetlen alakalomra az InSite Drama (www.insite-drama.eu) hozza el a MU Színházzal közreműködésben, az EGT Alap támogatásával.

A Hordaland Színház három művésze mellett a Nyugat-Norvégiai Egyetem Dráma Tanszékének négy professzora is Magyarországra érkezik, akik több ingyenes, de regisztrációhoz kötött workshopot tartanak.

Az ingyenes workshopokra regisztrálni itt lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKxGLYZzLcNM7nXwNsaSHV-8PIl4RWmP-FmBvQXrUEQaskKg/viewform

 

Informatikai partner: