1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Kívül-belül

hétfő, 13 március 2017 20:00

jegyár: 1800 Ft
diákjegy: 1000 Ft
XI kerületi lakos kedvezmény: 1620 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
bérlet érvényes
időtartam: 150 perc

RÉV Színházi és Nevelési Társulat:
Kívül-belül

Amikor egy diák része lesz egy közösségnek, meg kell találnia benne a helyét, és ha neki ez nem megy, mert mondjuk kevésbé határozott, bátortalan vagy egyszerűen még keresi önmagát, segítenek majd a többiek. Az más kérdés, hogy a mások által adományozott szerepkörben, státuszban, a hierarchiában kijelölt helyén hogyan érzi majd magát ez a fiatal.

A Kívül- belül munkacímű előadásunk azt a kérdést vizsgálja, hogy egy nem kívánt szerepkörnek milyen előzményei, ill. következményei lehetnek. Miért kerülhet valaki egy olyan szerepbe, amiben rosszul érzi magát? Milyen viselkedési formákat szül egy ilyen, stigmaként viselt szerepkör? Hogyan változhat tőle a személyiség? A darab központi szereplője, Áki, elhatározza, hogy kitör az évek óta viselt, a családja és az osztálytársai által ráruházott, nem kívánt szerepből, az ő próbálkozásait követhetjük nyomon. Ez a kényelmetlen skatulya egyre jobban frusztrálja a tizenhat éves fiút, olyannyira, hogy kitörési kísérlete egy ponton agresszióba csap át.

A RÉV Színházi és Nevelési Társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem részesülnek ebből az élményből szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

Színész-drámatanáraink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind a színházi, mind a drámás munkát tekintve. Közösségteremtő munkájuk során évről évre több száz diákkal dolgoznak együtt – legyen szó színházi nevelésről, színjátszásról, vagy akár más szabadidős programról, táborokról.

Az elmúlt 6 év alatt mintegy 300 foglalkozásunkon több, mint 6000 diák vett részt Győrben és környékén.

Az előadást felnőtt nézőknek is ajánljuk!

Szereposztás:
Színész - drámatanárok: Bársonyosi Dávid, Bálint Betty, Balla Richárd, Bojkovszky Zsolt, Nagy Zsolt, Lakatos Dorina, Szántó Dániel
Zenei munkatárs: Formán Bálint
Író, rendező: Pass Andrea

Támogatók: 
Import Impró Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága

Informatikai partner: