1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

A SÍN bemutatja: Sleeping Beauty Project

szombat, 11 március 2017 20:00

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
XI. kerületi lakos: 1800 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
bérlet érvényes
időtartam: 60 perc

A SÍN bemutatja:
Sleeping Beauty Project

(kísérleti közösségi peformansz)

A Sleeping Beauty Projekt alapgondolata a Csipkerózsika-meséből indul ki, és a történetből fakadóan három nagy témával foglalkozik: Halál, Mese, Hétköznapok. Az előadás nézője egy élményközpontú esemény résztvevője, amelyet adott esetben ő maga működtet.

A Sleeping Beauty Projekt a belső világunk és a külső valóság közti átmeneti térbe invitálja a nézőt. A saját virtuális performanszunk megélése és átélése valósulhat meg a nézők találkozása és kapcsolódása révén.

A táncelőadás egy olyan eseményt kíván életre hívni, amely a képzőművészet, közösségi aktivitások, workshop, színház, happening lehetőségeit ötvözi. Az alkotók a hétköznapi élet természetes jelenségeinek tematizálása által igyekeznek összetett tartalmakat kibontani, melyek segítségével önmagunkkal szembesülhetünk a mindennapi élet, a pihenés, az álom, a halál és az identitás tereiben. Ez a játék vagy koreográfia a színház üres terében zajlik szinte önmagukra hagyva a nézőket, akiket egy hang vezérel, és aktivitásra késztet. Ebben a szituációban a nézők időnként egymás nézőivé válnak. Az interakció nem egy kellemetlen néző-bevonásról szól, hanem egy aktív jelenlétről, a fantáziavilág felnyitásáról, melyben az álom, az ébrenlét, a valóság és a fantáziálás spekulatív koreográfiájában minden egyes néző ugyanabban a szituációban létezik.

Alkotók: Gryllus Ábris, Tóth Márton Emil ,Vadas Zsófia Tamara
Fény: Dézsi Kata
Konzulensek: Brückner János, Nemes Z. Mário, Dallos Máté
Producer: SÍN Kulturális Központ

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Mu Színház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Open Latitudes3, Az Európai Unió Kultúra Európa Projektje, Új Előadóművészeti Alapítvány

Informatikai partner: