1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Escargo hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet: Saller

péntek, 05 május 2017 19:00

jegyár: 1800 Ft
diákjegy/ nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1620 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
időtartam: 60 perc
bérlet érvényes

AZ ELŐADÁS TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

Escargo hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet:
Saller

„Csak egyet adtam én, egy pofonba még nem halt bele senki is!”

Úton, útfélen az erőszakba botlunk. Kisgyerekét szitokszavakkal illető anyukákba, összevert hajléktalanokba, szélsőséges politikai ideákat hirdető elkeseredett és becsapott emberekbe. Emberekbe, akik nem gondolják végig szavaik erejét, tetteik utólagos következményeit. Életünk megszokott és legalizált válasza az erőszak. Magánéletünk része: „Pénz számolva, asszony verve jó!”, „Megeszed, vagy lenyomom a torkodon!”, „Egy pofonba még nem hal bele az a gyerek!”.  Vajon ezek a mondatok befolyásolják gyermekeink gondolkodását, vagy nincs benne semmi kivetni való?

Az előadás légköre a túlfeszült és a humoros hangulatok között imbolyog. A kifejezéstelen térben melyben játszódik minden hang és minden mozdulat erőteljessé válik. A darab drámai hangvételét a felhasznált prózai szövegek erősítik. Borbély Szilárd zsigerekre ható borzalmas leírásai, Háy János hétköznapi drámája és a Monty Pythontól kölcsönzött abszurd humor adja az előadás ironikus és egyben húsba markoló stílusát. Azt a keserédes stílust mellyel igyekszik ítéletmentesen beszélni az értelmetlen és mindennapos erőszakról.

Az Apolló kulturális Egyesület 2001-ben alakult, kultúraszervező és színházalkotói célokkal. Az elmúlt 15 év alatt a Dél-Dunántúli régió egyik meghatározó amatőr színházi, művészeti nevelési és közösségfejlesztési pontjává nőtte ki magát. Az egyesület, mostanra három intézmény fenntartójaként működik, köztük az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet – alternatív, ifjúsági és felnőtt színházzal foglalkozó függetlenszínházi intézmény.
Feladatai: diák és amatőrszínházi előadások, színházi nevelési programok létrehozása, tehetséggondozás, befogadó színház.

Színész,-drámatanárok: Komlóczi Zoltán, Cseri Hanna, Várkonyi Dániel
Rendező: Tölgyfa Gergely
Foglalkozás vezetője: Algharati Amir

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre.

Informatikai partner: