1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

DART Társulat: MAL / Give in

kedd, 02 május 2017 20:00

jegyár: 2000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
bérlet érvényes
időtartam: 45 perc

BEMUTATÓ

DART Társulat:
MAL / Give in
- két előadás egy este -

A Műhely Alapítvány Mesterprogramjának részeként
A szakmai és a közönség körében is nagy sikert aratott Az Ismeretlen Kutatása program után, a Műhely Alapítvány új sorozattal, a Mesterprogram – mentorálás és kutatás a kortárs táncban programmal segíti az alkotók munkáját, és hozza közelebb a közönséget az alkotókhoz, a kortárs művészethez.

„A DART budapesti székhelyű kortárs táncegyüttes. Célunk, hogy sokszínű összetételünk és kiváló, nemzetközi alkotókkal fenntartott jó szakmai kapcsolataink segítségével, olyan új formátumú produkciókat hozzunk létre, melyek a hazai kortárs táncélet alkotói és nézői számára is egyaránt szórakoztatóak, figyelemfelkeltőek. Célunk, hogy amit csak lehet és arra érdemes, illetve amiről úgy gondoljuk, hogy hiányzik az itthoni kortárstánc szférából, azt „hazahozzuk”, felvillantsunk olyan stílusokat, együttműködési formákat, szemléleteket, melyek a szakma hasznára és a nézők örömére válhatnak.”

A társulat tagjai: Varga Kinga, Nagy Emese, Várnagy Kristóf, Simet Jessica"

MAL (bemutató)

A két alkotó Charles Baudelaire: A romlás virágai (Les fleurs du mal) című verseskötetéből inspirálódva, valamint saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalomra és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, mely elkerülhetetlen következménye a hamis valósághoz való ragaszkodásnak, megjeleníti az ember morális szabályrendszere és a rá nehezedő külső nyomás közötti harcot. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférát teremtve adják elő, a bennünket körülvevő „máznak”, illúziónak tartva tükröt.

Alkotók és előadók: Várnagy Kristóf, Nagy Emese, Simet Jessica
Zene: Frank Bretschnedier/ Kutiman

Give In

„Ha olvasni szeretnél, arra ott a könyvtár. Inspirálódtunk, amiből inspirálódtunk, legyen ez a mi ügyünk, lehet, hogy nem is fontos. De ha az előadás után is érdekel, lépj oda hozzánk és elmondjuk. Egyébként pedig nem szeretnénk, hogy olvass a darabunkról, hanem azt hogy a bőrödön érezd.”

Alkotók és előadók: Várnagy Kristóf, Nagy Emese, Simet Jessica,
Zene: Rona Geffen
DJ: Legars (Újvári-Pintér György)
Művészeti mentor. Hód Adrienn
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VSoZ9xp0G1w

Támogatók / Supperted by: Műhely Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Trafó Kortárs Műszetek Háza, Artus Kortárs Művészeti Stúdió

Az est a Mesterprogram – mentorálás és kutatás a kortárs táncban sorozat keretében kerül megrendezésre.

Informatikai partner: