1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

MU Színház: Gyerekkorunk ’56

hétfő, 20 február 2017 19:00

jegyár egységesen: 500 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
időtartam: 60 perc
bérlet nem érvényes

MU Színház:
Gyerekkorunk ’56

Az 1956-os forradalom évfordulójának közeledtével 60+-os közösségünk tagjai elhatározták, hogy papírra vetik és megosztják egymással az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakából származó gyerekkori emlékeiket. A közös emlékezés aktusából egy közösségi színházi előadás létrehozásának igénye bontakozott ki.

A szövegkönyv a résztvevők saját írásaiból született meg: visszaemlékezéseikből, emléktöredékeikből Sebők Bori dramaturggal együttműködve állították össze a végleges szövegkorpuszt. A rendhagyó ünnepi műsort mozaikos párbeszédekre építő jelenetek, monológok, némajátékok, korabeli film és rádiófelvételek, emblematikus zeneművek láncolata alkotja.

Az előadás hangvétele, az emlékek sokszínűségéből adódóan egyszerre tragikus, groteszk és humoros. A produkció különlegességét az adja, hogy a kommunista múltat, az ’56-os forradalmat gyerekszemmel megélő alkotók a gyermeki nézőpontot tükröző emlékeiket nyugdíjasként viszik színre. Gyermekkori szemszögük szokatlan, a forradalmi megemlékezésekre nem jellemző perspektívát tár fel.

A projektet az „1956-os Emlékbizottság” támogatja és az „A magyar szabadság éve” elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

Rendező: Sereglei András, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára, már több alkalommal dolgozott együtt a MU Színház hatvan év feletti civilekből álló csoportjával. Legutóbb a MU, a kultúra szigete projekt kapcsán az Ezüstlakodalom című közösségi színházi előadást hozták létre közösen, amelynek tantermi változata is készült.

Dramaturg: Sebők Bori első alkalommal dolgozik együtt szép korú közösségünkkel. Az előadás szövegkönyvét a csoport visszaemlékezéseiből, emléktöredékeiből állítja össze.
Szeposztás/stáb:
Rendező, foglalkozásvezető: Sereglei András
Dramaturg: Sebők Bori
Produkciós vezető: Sztripszky Hanna

Résztvevő-alkotók:
Fullár Gyula
Gárdos Mari
Horváth László
Horváth Lászlóné
Jenes Eszter
Kabai Erzsébet
Kaposvári Mari
Kiss Károly
Konkoly Thege Marianne
Kovács Zoltánné
Ladányi Zsóka
Radvánszki Katalin
Still Tamásné
Terék Kati
Vaszilievits-S. Györgyné
Velancsics Gabriella

Támogatók:
"A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja"


Az előadás A magyar szabadság éve elnevezésű programsorozat keretében valósult meg.

Informatikai partner: