1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

SÍN - Dányi Viktória – Nelson Reguera Perez: KEEP IN TOUCHING

szombat, 15 április 2017 20:00

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
XI. kerületi lakos: 1800 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
bérlet érvényes
időtartam: 45 perc

SÍN Produkció bemutatja:
Dányi Viktória – Nelson Reguera Perez:
KEEP IN TOUCHING

Egy kézfogás, ami húz és taszít egyszerre, manipulál, de támaszt is nyújt, és még akkor is megtart, ha már rég elengedtük egymást. A táncosok ezen a mindennap ismételt, rutinszerű gesztuson keresztül járják körül, hogy mi minden rejlik két ember viszonyában.

Az előadás három fejezetben három különböző variációt mutat fel játékosan és absztrakt módon, a nézőnek szabad asszociációs lehetőséget hagyva. Összehangolt lépések és forgások, és az indaként egymásba kapaszkodó, kibogozhatatlan kézfogás - az alapmotívumok, melyek egyre bonyolultabb tánckombinációkká válnak, lassan megszabadulva szabályoktól és kötöttségektől is. 

“Az egyszerűségnek mindig megvan az a könnyebbsége, hogy képes megőrizni a többértelműséget, és ez a nézői alkotókedv számára kiváló lehetőségeket kínál. A Keep in Touching például működik többek között egyszeri találkozásként, kapcsolatként vagy próbafolyamatként, csakúgy, mint egy kéz a kézben, közösen leélt élet mozgásos lenyomataként. A primer egyszerűségnek azonban hátulütője is van, egyszerűen szólva általában unalmas: hamar megértjük, hamar letudjuk. Főként olyankor, ha – mint ebben az esetben is – az előadás nem kezdi el az érzelmeinket csiklandozni. A Keep in Touching drámája ugyanis nem érzelmi, éppen ellenkezőleg: elsősorban motoros érzelemmentessége, a gyakran matematikai képletként egymáshoz kapcsolódó mozdulatok semlegessége teszi drámává.”

Török Ákos: Egyszerűen bonyolult (Szinhaz.net)

Alkotók: Dányi Viktória, Nelson Reguera Perez
Előadók: Dányi Viktória, Szász Dániel
Zene: Varga Vince
Dramaturg: Zsigó Anna
Fényterv: Dézsi Kata
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Producer: SÍN Kulturális Központ

Dányi Viktória
Dányi Viktória tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskolán kezdte, majd egy évet töltött a londoni LCDS-ben (London Contemporary Dance School). Alapító tagja a BLOOM! kollektívának, ezen kívül több hazai koreográfussal is dolgozott már együtt, mint Mészáros Máté, Molnár Csaba, Pataky Klári, Hód Adrienn. Vadas Zsófia Tamara és Molnár Csaba táncos-koreográfusokkal (Czitrom Ádám és Porteleki Áron zenészekkel kiegészülve). Az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb zenés táncelőadása, a Nyúzzatok meg! - fűződik a nevükhöz. Különböző előadóművészeti kísérlezetés jellemzi munkáit táncosként és koreográfusként egyaránt.

Szász Dániel
Középiskolai tanulmányait megszakította, mert a színházcsinálás érdekelte. 1993-1997-ig a 7tükör stúdiószínházban színésznek készült, majd a Csabai Attila és Ladjánszki Márta nevével fémjelzett Kompmánia együttesben való munka érdeklődését a tánc felé fordította. Szabadúszó táncosként olyan jeles kortárs koreográfosok előadásaiban szerepelt, mint Frenák Pál, Hudi László vagy Gergye Krisztián, Pataky Klára, Hámor Jocó. 2002 óta a Szabó Réka nevével fémjelzett Tünet Együttes tagja, akiknek előadásai jellegzetesen törekszenek a műfaji határok tágítására a színház és a tánc ötvözésére.

Támogatók: Open Latitudes3, NKA, Fővárosi Önkormányzat, EMMI, MU Színház, Sziget Fesztivál

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Trailer: https://vimeo.com/163800464

Informatikai partner: