1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

L1danceFest 2016 – 15 év! (1.nap)

hétfő, 19 szeptember 2016 18:30

L1danceFest 2016 – 15 év!
Szeptember 13–22.

Az L1 Egyesület 2016-ban 15. alkalommal szervezi meg éves kiemelt eseményét, az L1danceFest-et. 
A 2002 óta létező fesztivál a kezdeti időkben csak egy-egy nap erejéig fogadott nemzetközi vendéget, majd folyamatosan hívott meg külföldi művészeket. Az elmúlt években (nagy örömünkre) igazi nemzetközi táncfesztivállá válhatott, egyedüliként Magyarországon.

A korábban tíznapos esemény, 2006-tól ötnapos seregszemlére rövidült. Mégis egyre több külföldi produkciót látott vendégül, általában osztott este keretében, és kiemelten kezelte a magyar művészek megmutatkozási lehetőségét is.

Most jubileumra készülünk, aminek alkalmából 10 napos eseménnyé duzzadt az alapfesztivál, benne 3-napos szimpózium, 3 napos workshop blokk, 1 designer-együttműködés és 3 napos showcase program


Az L1danceFest 2016 programja a MU Színházban 

Szeptember 19.
Jegyár egységesen: 1000 Ft
Jegyvásárlás→

18:30   Céline LARRÈRE (FR): Papalačinke
19:00   A PESTI EST bemutatja: L1 Egyesület (H): LÚDBŐR - catwalk bemutató

20:30   FEKETE Péter Géza (H) & VARGA Zsolt (H) és barátai koncert

Céline LARRÈRE (FR): Papalačinke
Ehető élő installáció – ingyenes palacsintával 

6 kg liszt
1 kg cukor
12 liter tej
82 db tojás
1 dl szűz olívaolaj
egy pár evőkanál rum

Keverd össze a hozzávalókat egy hatalmas tálban. Adj hozzá egy marha jó előadót és légy energikus. Improvizálj és tekerj a színpadon!  Kínáld mézzel és dióval, lekvárral és zsigerrel.
Ez az előadás/ installáció a palacsinta területét kutatja. Lehetőséget ad számtalan érzékelésnek – szemnek, fülnek, orrnak, nyelvnek és bőrnek.

Céline Larrère (FR) vokálok, hangok, szavak, mozgások és eldobható eszközök, élő-mozgó tárgyak, táncoló zajok, rothadó szövegek, elporladó koreográfiák, és mértéktelen fenntartható fejlődési improvizáció előadója és művelője különböző eszközökkel; test, hang, installáció, fényképezés, írás, főzés - szólóban vagy másokkal együtt. Az elmúlt években számos francia, balkáni és más európai fesztivál előadója volt, sokszor utazott Japánba (harcművészeti álmokban) és működött közre előadói, színházi, audiovizuális, zene és tánc területek művészeivel. A Les Moric(h)ettesnek 2008, a Jevtovic & Larrerovic-nak 2011 és a Nomad Dance Academy Sloveniának 2013 óta tagja.

A PESTI EST bemutatja: L1 Egyesület (H): LÚDBŐR
catwalk bemutató

A LÚDBŐR magyar vonatkozású motívumokból épül fel, magyar designereket mutat be és magyar táncművészek, előadóművészek vesznek részt a létrehozásában.

Az L1danceFest keretében 2011-ben kezdtünk el együttműködni a fiatal, tehetséges vagy már néhány éve a designer-szakmában alkotó magyar ruhatervezőkkel, mert úgy gondoltuk, egy nemzetközi táncfesztiválnak széleskörűen kell gondolkodnia és a helyi specialitásokra is fel kell hívja a figyelmét minden látogatónak (külföldi vagy belföldi egyaránt). Így az elmúlt években arra kértük a designereket, hogy a fesztivál házigazdáinak ruháit ők kölcsönözzék, s ezzel mindig egy különleges hangulatot teremthettünk, hiszen a munkáikra is felhívtuk a nézők figyelmét.

Annyira jól sikerültek ezek az akciók és együttműködések, hogy az idei 15. évi jubileumunkra egy teljes órás előadást szentelünk a tervezőknek, s ezzel fel is hívjuk a figyelmét mindenkinek arra, hogy érdemes akár táncelőadásokhoz is felkérni ezeket a tervezőket, hogy az előadások alkotói kreatívan gondolkodjanak ruhában, kinézetben, hajban, sminkben és merjenek bátran kísérletezni.

A különleges bemutatónak a LÚDBŐR címet adtuk, ahol a fenti tervezők ruháinak bemutatására és egyedi táncelőadás megfogalmazására LADJÁNSZKI MÁRTA rendezésében kerül sor. Az este zenéjét VARGA ZSOLT, HORVÁTH ÁDÁM MÁRTON és FEKETE GÉZA PÉTER jegyzik. A fellépő művészek mind az L1 Egyesület művészei (tagok és idei évi rezidensek).

Rendező: Ladjánszki Márta
Aszisztens: Herold Eszter
Előadók: az L1 Egyesület művészei
Kosztüm: Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, TiCCi Rockabily Clothing, Zagabo

Támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA
www.L1.hu

Együttműködésünk gyümölcse a magyar ruhatervezőkkel.

FEKETE Péter Géza (H) & VARGA Zsolt (H) és barátai koncert

Koncertélmény az L1danceFest showcase programjának első napján az L1-tagokkal! Fekete Géza Péter (képzőművész, tanár, zenész) és Varga Zsolt (villamos üzemmérnök, tanár, zenész) meghívott vendégeikkel, zenésztársaikkal rövid blokkokban ízelítőt adnak aktuális munkáikból.

Informatikai partner: