1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Grotesque Gymnastics: IV. em. 14.

csütörtök, 08 szeptember 2016 19:00

Jegyár: 2000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjasjegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

Grotesque Gymnastics: IV. em. 14.
SÍN Produkció

boldogtalankodás variációk egy szobában
groteszk táncgimnasztika cirkuszi elemekkel

„Boldog az, aki otthon boldog.” (Tolsztoj)
Egy mániás nő, egy lusta férfi, egy fura lány lábszármelegítőben és egy negyedik, aki munkából jön, hazaérkeznek. Elkezdenek otthon lenni. Főleg a nappaliban, és arra jönnek rá, hogy az élet nem egyszerű. Nem találják a helyüket. Nehézségeik vannak az otthonlevéssel. Képtelenek meglelni az otthonuk szabad és nyugodt, terheletlen és békés lehetőségeit. És nagyon valószínű, hogy erről a másik tehet.
Az előadás premierje 2015-ben volt az Arrtus Kortárs Művészeti Stúdióban, majd vendégszerepelt a Sziget Fesztiválon. 2016 szeptemberében újra színházi térben, a MU Színházban mutatkozik be.

Alkotó-előadók: Bardóczy Ilka, Arnaud Blondel, Simkó Beatrix, Téri Gáspár 
Zene: Mózes Zoltán 
Tér, jelmez: Klimó Péter 
Fény: Dézsi Kata 
Produkciós vezető: Rácz Anikó 

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Artus Stúdió, Műhely Alapítvány, Open Latitudes3 – Az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával

A Grotesque Gymnastics-ról
A Grotesque Gymnastics formáció 2013-ban kezdte meg önálló tevékenységét. Két alapítója, Téri Gáspár és Bardóczy Ilka négy éve dolgoznak együtt újcirkuszi produkciókban. 

Téri Gáspár a tizenhárom év alatt szerzett táncos, cirkuszi és a fizikai színházas tapasztalatokat, élményeket és ingereket ötvözi sajátságos, a világgal szembeni ironikus, cinikus szemléletmódjával.

Alkotótársa Bardóczy Ilka – rúdtánc és levegő akrobatika oktató, kétszeres rúdtánc világbajnok, Európa- és magyar bajnok –, akit hasonló szarkasztikus művészeti látásmód és magas szintű technikai tudás jellemez. 

A két szemléletmód fúziójából, a fizikalitás és a test-nyelv hasonló felfogásából egy sajátos színpadi forma és stílus fogalmazódik meg. A IV. em. 14. című produkcióba kreatív alkotó és előadó társnak két kiváló táncost és előadót – Simkó Beatrixot és Arnaud Blondelt – hívtak partnerüknek. 

2013-ban a Vaserdő című produkciót (https://vimeo.com/album/3066544/video/89000114) az offline:ontheater-rel közösen hozták létre. Az előadás rúd-akrobatikára épül és a városi életre reflektál, az arra jellemző viszonyokra, a munka, a hajsza nem feltétlen szimpatikus, arctalan, monoton természetére. Az előadást azóta sikerrel játszották számos színházban, fesztiválon.

További információ: http://grogym.wix.com/grotesquegymnastics

Informatikai partner: