1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

KB35 Inárcs: Suha

szombat, 29 október 2016 20:00

Jegyár: 1800 Ft
diákjegy/ nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1620 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→


KB35 Inárcs: Suha

1994-ben meggyilkolnak egy idős embert. 1995-ben P.D-t a cselekmény miatt több mint 6 év börtönbüntetésre ítélik, a vádlott nem fellebbez az ítélet ellen. A történtekből 2006-ban dr. Magyar Elemér Fekete-fehér című dokumentum-drámája alapján Ragály Elemér készített filmet Nincs kegyelem címmel, Nagypál Gábor főszereplésével. A Társulat a drámát alapul véve dolgozza fel a megtörtént büntetőeljárást.

A Suha című előadás legfontosabb célja, hogy aktív párbeszédet indítson el, mely során lehetőség nyílik a felmerülő gondolatok megvitatására. Elgondolásunk ugyanis az, hogy egy büntetőügy a társadalom egészét megmozgatja. Az emberek alapvető tulajdonsága a kíváncsiság a súlyos bűncselekmények elkövetése mögötti motivációk megismerése iránt. Ezzel együtt azonban kevés ismerettel rendelkeznek arról a folyamatról, ami a bűncselekmények állami apparátus általi feldolgozását jellemzi. Az előadás célul tűzi ki tehát azt, hogy bemutassa a rendszer működését, valamint az eljárás útvesztőjében elkeveredett elkövető és az állam viszonyát, a viszony visszáságait. Az előadás bemutatja a vádlotton kívül a bíró, az ügyész és a védő helyzetét is, épít a vádlott kapcsolatára a jogi szakemberekkel.

A Társulat a drámát alapul véve dolgozta fel a megtörtént büntetőeljárást és annak folyományaként indult kártérítési procedúrát. Hogy mi is történik pontosan, „azt majd kibogozza valaki”, hogy mi az igazság „az majd a téma dolga lesz...”

Az előadás jelentőségét a témaválasztás, illetve annak társadalmi vetülete adja. A téma feldolgozásának hitelességét a rendező jogi végzettsége és az a tény is alátámasztja, hogy jelenleg is bíróságon dolgozik, így rendelkezik a szükséges rálátással a hivatali apparátus működésének elemzéséhez, értelmezéséhez.

Suha Dénes: Urszinyi Ádám
Bírónő: Fodor Katalin
Ügyésznő: Kiss Nóra
Ügyvédnő: Kovács Anna
Robi, Kiss Károly, Tanács tagja: Kurta Pál
Olajbáró, Tanács elnöke: Boda Tibor
Balogh Nikoletta: Boda Anna
Kakuk: Boros Krisztián
Nyíri, Kinológus szakértő: Presenszki Péter
Péteri, Táskás úr, Orvos szakértő, Tanács tagja: Kovács Zoltán
Rendezte: Malik Gábor
Asszisztens: Kovács Zoltán
Zene: Kovács Ákos András

Támogató: Zrumeczky Dezső Művelődési Ház és Könyvtár- Inárcs

Informatikai partner: