1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Irina

péntek, 28 október 2016 20:00

Jegyár: 1800 Ft
diákjegy: 1000 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI.kerületi lakos kedvezmény: 1620 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Irina

Csehov novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba De mi lett a nővel című férfimeséjében, ami a RÉV SzNT előadásában gyűrűzik tovább. A mese Irináról szól, a Nőről, aki elérhetetlen, a Nőről, aki megfoghatatlan, a Nőről, aki ott sincs és mintha soha nem is lett volna soha igazából. Három férfi, nyolc történet és egy nő. 

A RÉV Színházi és Nevelési Társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem részesülnek ebből az élményből szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

Színész-drámatanárok több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind a színházi, mind a drámás munkát tekintve. Közösségteremtő munkájuk során évről évre több száz diákkal dolgoznak együtt – legyen szó színházi nevelésről, színjátszásról, vagy akár más szabadidős programról, táborokról.

ALJOSA - Szántó Dániel
GYABKIN - Nagy Zsolt Zsozsa
JURA - Balla Richárd
IRINA - Bálint Betty
Rendező: Korányi Bálint
Látvány: Bojkovszky Zsolt, Suhaj Miklós

Azt hiszem, ha arról esne szó, hogyan kell igényesen nevettetni a színpadon, a kevés előadás egyike lenne ez, amit ma ajánlanék. Szellemes, elegánsan eszköztelen, mégis nevettet, időnként gyilkos humorral, de mindig pontos karakterrajzzal. A RÉV előadáshoz jó érzékkel választott szöveget: Csehov ismert és kevésbé ismert novelláinak füzérét állítja színpadra három fiú, akár egy mozdulattal vagy hangsúllyal cserélgetik szerepeiket, sokat bíznak a nézői képzeletre, és nagyon jó, hogy ezt teszik. Igényes színház és remek szórakozás, mindenkit a hatása alá kerít.
- Németh Ákos, drámaíró - 

Támogatók: Import Impró Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma 

Informatikai partner: