1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Utcaszak: Hátrányos helyzetű angyalok kara

csütörtök, 13 október 2016 20:00

Jegyár: 2000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjasjegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet érvényes
Jegyvásárlás→

Utcaszínházi Alkotóközösség:
Hátrányos helyzetű angyalok kara

A címben megjelenő halmozottan hátrányos helyzetű angyalok nem más, mint az állami gondoskodásba kerülő fiatalkorú prostituáltak és az ő csecsemő ártatlan gyerekeik. Színdarabunk nem közvetlenül a prostitúciót tárgyalja, a kiskorú lányt és a gyermeket állítja a középpontba.  

Kicsi településben járunk Északkelet-Magyarországon, ahol a lakosság több mint negyede prostitúcióból él. A férfiak otthon, az asszonyok úton. Egy nap büntetést hoz a postás. A gyámhatóságtól is jött idézés. Mind a kettő bontatlanul marad. Anasztázia, párhónapos csecsemőjével megszökik, hogy ne kelljen javítóintézetbe vonulnia és gyermeke ne kerüljön állami gondozásba. Kálváriája során bízhat-e vakon ember­társainkban egy tudatha­sadással élő társada­lomban, ahol az egymásnak ellentmondó normáknak és érdekeknek egyszerre szereznek érvényt?

 „Miért az ilyennek van gyereke?” A Bababank Közalapítvány, a gyermektelen párokat segítő szervezet, olyan hely, ahol ez a kérdés kegyetlenül igazságosnak is tűnhet. Anesz innen várhatja a második esélyt? Vagy, elébe fut valami elkerülhetetlennek?

Az Utcaszínházi Alkotóközösség Közhasznú Egyesület kísérleti műhely, amely tagsága számára az alkalmazott előadóművészetek (úgy, mint maszkos játék, zenés és cirkuszi elemek, bohócjáték, fizikai színház, improvizációs módszerek) területén kutató, tudásösszegző tréningeket és nyilvános szakmai eseményeket szervez.

Játszók: 
Dobra Mara 
Daróczi Noémi
Tánczos Adrienn
Boros Ádám
Rábavölgyi Tamás
Simó Krisztián
Várnai Balázs

Rendező: Simon Balázs
Író/ dramaturg: Bari Jutka 
Zene: Bernáth Atom Szanti

Támogatók: NKA

Informatikai partner: