1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

OPEN Fesztivál (6.nap)

szombat, 26 november 2016 17:00

17.00 óra
jegyár: ingyenes

CasaBranca workshop bemutató:
Trigger of Happiness

Az ATLAS Budapest portugál alkotói újra Budapesten, újra a MU Színházban! A CasaBranca kreatív csapata 2014 szeptemberében 100 magyarországi civil résztvevővel közösen hozta létre 100 különböző életpálya atlaszát a társadalom színpadi lenyomataként. Ana Borralho és Joăo Galante ezúttal néhány önkéntes fiatalt gyűjt maga köré, 18 – 25 éves ifjú felnőtteket, akikkel a boldogság természetét kutatják. A TRIGGER OF HAPPINESS az ATLAS-hoz hasonló sorozat, Európa számos országában megtörténik, az alkotók portugál, svéd és francia fiatalokkal végeznek közösen kutatásokat a „boldogság kulcsáról”. A kiválasztott jelentkezők egy egyhetes workshopon vesznek részt, és a közös munka végén az OPEN Fesztivál zárónapján nyilvános munkademonstrációt tartanak.

A workshopon fiatal emberek vesznek részt, akik számára a jövő még ködös és bizonytalan. A velük folytatott közös munka a jelenkori társadalmi-politikai környezetben egy erős reflexió lehet a minket körülvevő aktuális társadalmi jelenségekre, és a fiatal felnőttek az álmaira és elvárásaira.

Játék a boldogság hajszolásáról.
Megbeszélős játék.
Buli és játék az örömről, a szégyenről, az intimitásról és a magányba való menekülésről. 
Játék a különböző valóságokról, a szomorúságtól az örömig.

Boldog vagy, amikor felkelsz reggel?
Ideges leszel, ha a boldogságról gondolkodsz?
Szeretsz a barátaiddal lenni? És a családoddal?
Csak akkor vagy boldog, amikor épp vásárolsz valamit?
Egészségesnek gondold magad?
Hol voltál egy évvel ezelőtt?
Találsz örömet apró dolgokban?
Mi tart vissza attól, hogy boldog légy?
Mi tett legutóbb boldoggá?

Koncepció, rendezés, tér: Ana Borralho & Joăo Galante
Fénytervező: Thomas Walgrave
Zene: Coolgate
Asszisztensek: Alface (Cátia Leitão), Antonia Buresi és Pedro Augusto
Művészeti és technikai asszisztens: Tiago Gandra
Előadók: budapesti fiatalok
Producer: casaBranca
Produkciós vezető: Mónica Samőes
Tour manager: Andrea Sozzi

Koprodukciós partnerek: Teatro Municipal Maria Matos, Lisbon/Portugal; Jonk – ny internationell scenkonst för unga, Jönköping/Sweden; Nouveau Théâtre de Montreuil/CDN/France; Le Phénix L Scène Nationale Valenciennes /France

Támogatók: Câmara Municipal de Lagos (Centro Cultural de Lagos), LAC – Laboratório de Actividades Criativas (LAR residência), Ministry of Culture / Direcção Geral das Artes
Open Latitudes 3 – az Európai Unió Kultúra Programja, SÍN Kulturális Központ, NKA

19.00 óra
színházterem
jegyár: 2500 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1250 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 2250 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→

Molnár Csaba - MU Színház – SÍN:
CMMN SNS PRJCT

BEMUTATÓ

Minden kimondatlan szabály, ami alapján egymáshoz viszonyulunk; minden kritérium, ami alapján cselekszünk, gondolkodunk és döntéseket hozunk; minden szokás és konvenció, amely befolyásolja a tetteinket; minden olyan dolog, amit „normálisnak” tekintünk, és amire azt mondjuk, „persze”; és minden, amit nem kérdőjelezünk meg. Üdvözlünk a CMMN SNS PRCJT-ben, ez itt a „józan ész” világa!

A 2015 őszén először megrendezett OPEN Fesztivál programjában szerepelt Martin Schick és Laura Kalauz által jegyzett CMMN SNS PRJCT című előadás, melyet nyolc különböző előadó-páros már több mint 90 alkalommal játszott világszerte 7 különböző nyelven. A darab magyarországi előadásán Molnár Csaba táncos/koreográfus megvásárolta a mű jogait, majd Raubinek Lilit és Szász Dánielt kérte fel az itthoni bemutató megtartására. Ez az előadópáros adja elő – első ízben magyarul - a CMMN SNS PRJCT-et az idei OPEN Fesztivál záró estéjén.

A CMMN SNS PRJCT a közösségi kapcsolatokkal foglalkozik, és a hézagokkal, amelyek a gazdasági profit logikáján túli működésben keletkeznek. Az előadás olyan új kereskedelmi lehetőségeket és üzleti formákat javasol a színházi kontextuson belül, amelyek a fikció határait súrolják. Páratlan élmények a bizalmas és a szokatlan metszéspontjában: így válik a színház a szabad kereskedelem és a kalandok arénájává - egy olyan térré, amely a voyeurizmus és a részvétel között húzódik – a tökéletlenség ódájává.

Molnár Csaba alkotó-előadó a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után 2007-től a P.A.R.T.S.-ban folytatta tanulmányait.  Már az iskolai évek alatt elkezdte önálló koreográfusi munkáit. A koreográfus-előadó háromszoros Lábán-díjas művész, 2011-ben a BLOOM! dance collective: City című előadásért, 2014-ben a Dányi-Molnár-Vadas: Nyúzzatok meg! című előadásért, 2016-ban pedig Marcio Canabarro-val való közös kutatásukért és abból született produkciójukért, a Tropical Escape-ért kapott elismerést. Molnár Csaba az önálló koreográfusi munkái mellett alkotó-előadóként tagja a Hodworks társulatnak.

Raubinek Lili újgenerációs tánc- és előadóművész, frissen végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Láthattuk őt Molnár Csaba: Eclipse, illetve a Duda Éva Társulat / Movein Mission: Breathe! című előadásában. Független előadóként kortársaival együtt több projekten is dolgozik.

Szász Dániel alkotó-előadóként 2002 óta aktív tagja a Tünet Együttesnek. A 2008-as Tánc Világnapján elnyerte a „Az évad legjobb férfi táncosa” díjat. Táncos munkái mellett színészként is feltűnik több magyar kisfilmben (Légyfogó, Kártevők) illetve színházi előadásban.

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
Produkciós vezető: Vámos Janka

A budapesti előadás létrejöttének támogatója: Open Latitudes 3 – Az Európai Unió Kultúra Programja, NKA, MU Színház, SÍN Kulturális Központ


 

Informatikai partner: