1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

OPEN Fesztivál (2.nap)

kedd, 22 november 2016 17:00

17.00 óra
jegyár: ingyenes

A Drámainstruktor szak bemutatkozása

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős drámainstruktor hallgatói tanulmányaik alatt a színházi nevelés különböző ágazataival ismerkedtek meg. Programjaikban kreatív színházi játékok segítségével egy résztvevő csoporttal együtt gondolkodva járnak körül egy témát.

Az Open Fesztiválra Borbély Szilárd Nincstelenek című regénye alapján készült 90 perces foglalkozással érkeznek.  A foglalkozás középiskolásoknak készült, de ezúttal a fesztivál nézői válnak résztvevővé.


19.00 óra
Káva Műhely
időtartam: 180 perc (szünettel)

jegyár: 2500 Ft
diákjegy: 2000 Ft
nyugdíjasjegy: 2000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 2250 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→

Káva Kulturális Műhely:
Lady Lear
A színészek improvizációi alapján írta: Kovács Dániel Ambrus és Róbert Júlia

Felnőtteknek szóló interaktív előadás. Olyan téma közelébe merészkedünk, amit legtöbben próbálunk elkerülni, mégis utolér. Mi lesz az Anyával, ha Fiai segítségére szorul?  Mi lesz a három Gyerekkel, ha az Anyára kell gondot viselniük? Meddig tart a felelősségük? Mennyit áldozzanak saját életükből, hogy szinte gyermekükként gyámolítsák azt az embert, aki felnevelte őket? Szar ügy, sok barnásfekete humorral tálalva.

Az idén 20 éves Káva fő tevékenysége a színházi nevelési előadások készítése és rendszeres megvalósítása általános- és középiskolai csoportoknak. Emellett elkötelezettek drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is. Kísérleti előadásokat felnőttek részére is létrehoznak. Problémafelvető előadásaik a párbeszéd, a közös cselekvésen alapuló közös gondolkodás - mint eszközök - segítségével lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék önmagukat és környezetüket, ne statikus mozdulatlanságban lássák a világot, hanem folyamatként.

Színészek: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Kardos János, Milák Melinda, Sereglei András, Takács Gábor
Látványtervező: Kovács Dániel Ambrus
zene: Kolozsváry Bálint
Dramaturg: Róbert Júlia
produkciós vezető: Takács Gábor
ARS konzulens: Gyombolai Gábor
Rendezőasszisztens: Somorjai Márton
Rendező: Kovács Dániel Ambrus

Támogató: NKA 


Informatikai partner: