1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Káva Kulturális Műhely – MU: 3050 gramm

vasárnap, 06 november 2016 19:00

Jegyár: 2500 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjas jegy: 1250 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 2250 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet nem érvényes
Jegyvásárlás→

Káva Kulturális Műhely – MU: 3050 gramm

A most 7 hónapos Adél 3050 grammal született első gyermekként. Szülei, Zsófi és Andris nagyon várták. Az Anya egy percre sem hagyja magára, ráadásul a család idősebb tagjai szerint is egy igazi anyának az a dolga, hogy a gyereke mellett maradjon, az Apának pedig extra munkát próbálnak adni, hogy el tudja tartani a családját. Véleményük szerint a baba érkezése óta a fiatalok nem boldogok, talán mégsem kellett volna gyereket vállalniuk. Zsófi vissza akar menni dolgozni, Andris azonban ezt nem támogatja. Kijelenti, hogy biztosan nem marad otthon Adéllal.
A résztvevő színházi előadás kísérletet tesz arra, hogy saját emberségünk fényében vizsgálhassuk magunkban azt a belső változást, amit a szülővé válás jelensége okoz.
Átalakulunk az új elvárásoknak megfelelően és közben személyiségünk, párkapcsolatunk, szexuális életünk is változik... és nem mindig jó irányba.
Az előadás nem kíván tanácsot vagy iránymutatást adni, nem akarja megmondani, hogyan lehet mindezt harmonikusan csinálni, csupán annyit szeretne, hogy egy olyan helyzetről gondolkozhassunk közösen, ami sokunkat érint és megérint.
Az idén 20 éves Káva fő tevékenysége a színházi nevelési előadások készítése és rendszeres megvalósítása általános- és középiskolai csoportoknak. Emellett elkötelezettek drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is. Kísérleti előadásokat felnőttek részére is létrehoznak. Problémafelvető előadásaik a párbeszéd, a közös cselekvésen alapuló közös gondolkodás - mint eszközök - segítségével lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék önmagukat és környezetüket, ne statikus mozdulatlanságban lássák a világot, hanem folyamatként.

„Az ember nem pusztán létrehozza a színházat, hanem ő maga a színház.” (Augusto Boal)

A társulat 1994-ben kezdte munkáját, 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. Munkatársai Magyarország legtapasztaltabb szakemberei közé tartoznak a dráma, a színházi nevelés és a civil menedzsment területén.
Az általuk alkalmazott módszeregyüttes A Résztvevő Színháza (ARS) kifejezéssel írható le. Munkájukra társadalmi beavatkozások sorozataként is tekintenek.

Színészek: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Kardos János, Kálócz László, Milák Melinda, Patonay Anita, Romankovics Edit
ARS interaktív konzulens: Romankovics Edit
Ének, zene: Kovács Áron Ádám
Látványtervező: Kiss Gabriella
Író, dramaturg: Róbert Júlia
Koprodukciós partner: MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft.
Produkciós menedzser: Erős Balázs, Takács Gábor
Rendező: Sereglei András

Külön köszönet: gonoszember, Lehelné Gyöngyösi Judit, dr. Tóth Olga

Támogató: NKA

Informatikai partner: