1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

MU Terminál C est, 2016

2016. május 27., péntek 17:00


2016. MÁJUS 27.  17 óra   

Jegyárak:

Manótánc:
egységesen 500 Ft


Femina:
Jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

MU Terminál C est, 2016

17:00 Manótánc
18:00 Femina

Manótánc

“Manótánc sorozatunk februári előadásán 6 kisebb produkcióval léptek fel a gyerekek. A MINI csoport tagjai Barabás Anita koreográfiáit táncolták, Indiántánc és Bohóctánc címekkel, MANÓ csoportos gyerekeink szintén Barabás Anita koreográfiáit adták elő, ezek címe: Esernyőtánc és Japán tánc. KEZDŐ csoportunk tagjai pedig Halász Csilla Feketén Fehéren és Kezdőképek című koreográfiáival léptek fel.  Ezen előadásaink célja, hogy a hozzánk járó gyerekekkel színpadi produkciók létrehozásán keresztül szerettessük meg a színházi légkört, alakítsuk ki bennük a természetes igényt a kulturális és ezen belül a színházi események iránti érdeklődésre, az azokban történő részvételre. Ezen túlmenően természetesen önmagában a színpadi fellépés is rengeteg izgalmat és óriási élményt nyújt mind a gyerekek, mind az őket néző és ünneplő szülők, hozzátartozók, barátok és tanárok számára.” (Fejes Ádám)

Femina

Leírás helyett pár cenzúrázatlan nézői vélemény:

„Gyönyörű. Számomra a magányosok és a már megérkezettek együtt éléséről szól, gyengéden fogta a szívemet, kicsit szorította, de nem gyötört meg. Vágyni kezdek a szépségre, a közösségben repülésre, a fészek intimitására, a lemaradottak egymást vigasztaló talán holnapjára, és megint sajnálom, hogy nincs olyan fizikai bejáratottságom, hogy azt a nagy ívű hátrahajlást és közvetlen utána a zuhanást stabil szögben és álló helyzetben oly tökéletesen és biztonságosan kivitelezhetném, mint a középső táncos hölgy. Így marad nekem a néző ábrándozó pozíciója, na meg a hallgató megnyugvó szerepe, és bizsergés, és vágyakozás, és várakozás. De ahogy magamat ismerem, kb. tizenöt perc múlva kipróbálom. De vigyázni fogok, tudom, ez nem játék.”

 „A Femina tánc nekem akkor tetszett igazán, amikor hátulról simogatva közelíti meg a férfit, és ezek a meztelen vállak egymásba borulva és ölelő karokba forrnak. A nőnek ez egy finom közelítése, nem törtetve és kihívóan, hanem mint a befogadó méh, lágyan átölel. Egyébként a zene hatásos volt ehhez a jelenethez, kicsit olyan elhaló segélykiáltások, amelyeket csak a finom lelkű nők vesznek észre a férfiakban. A tánc nyelvéhez persze az ért legjobban, aki sokat beszél ezen a nyelven, nekem érzelmeken jut el ez a beszéd.”

Előadók: Asztalos Dóra, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn, Ruzsom Mátyás
Zene: Kunert Péter
Jelmez: Hoffmann Adrienn
Fény: Fejes Ádám
Koreográfus: Fejes Ádám
 

 

Informatikai partner: