1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Trainingspot Társulat: … és újjászület

2016. február 16., kedd 19:00

 2016. FEBRUÁR 16.  19 óra 

 

Jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft

nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

Trainingspot Társulat: … és újjászület
song – opera

Emberi létezésünk egyik legvigasztalanabb helyén, egy elfekvőben vagyunk: magatehetetlen testek várják a halált. Amikor egyikük távozik, ápolók jönnek, hogy áttegyék a félhalottakat egyik ágyról a másikra. Mintha önálló élet nélküli bábokat mozgatnának.

Egyikük- másikuk azonban a haldoklás külső burkán belül még intenzív belső életet él: lelki szemei előtt lét és nemlét közti átmenetben gazdag víziók jelennek meg, a szürke külső képek belső (hely)színekkel, színes-szélesvásznú mozival (opera-zenével) telítődnek. Titokban azt reméli, hogy nem is haldokló ő, hanem éppen szülő vagy születő, egy valódi "bábocska", aki új élet csíráját hordozza magában, egy olyan lélek, aki kérdést intézhet egy női természetű szentháromság Anyaistenéhez: 

"Újra tudsz-e szülni engem? 
Újra halhatatlanságra?"

Így válhat az elfekvő szülőszobává, a halál újjászületéssé az írónő nősorsokat, és egyben metafizikus létszinteket összegző tetralógiájának záró darabjában. Az … és újjászület című produkció Kiss Judit Ágnes Bábocska című műve alapján készült, mely a József Attila-díjas költőnő Négyszög című kötetében jelent meg az Európa Kiadó gondozásában 2014-ben.

A gyászrítusként meghatározott szöveg egybekomponált zenés színházi kísérlet egy műfaj, az un. song- opera megteremtésére, a Trainingspot Társulat és a Dráma Szutra Zenekar együttműködésében.

Szereplők: Benya Kata, Boros Ádám, Buzási Fanni, Enghy Ábel, Fodor Katus, Ivák Bence, Jobbágy Kata, Manyasz Erika, Németh Eszter, Pozsgai Zoltán Péter

Író: Kiss Judit Ágnes
Zeneszerző-rendező: Pap Gábor
Rendező munkatársa: Bora Levente
Dramaturg: Németh Eszter
Munkatárs: Bagaméry Orsolya, Jókuti Fruzsina
Díszlet: Takács ádám
Fény: Solymos Tamás, Fürtös Gábor
Trénerek: Láposi Terka, Körömi Gábor

Közreműködik: a Dráma Szutra Zenekar

Támogatók: MU Színház, SÍN Kulturális Központ, Zöld Macska Diákpince, Vörösmarty Mihály Gimnázium


fotók: Jókuti Fruzsina

 

 

Informatikai partner: