1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Radioballet: Totem és tabu

2016. február 10., szerda 19:00

 2016. FEBRUÁR 10.  19 óra

Jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI.kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

Radioballet: Totem és tabu

A Totem és tabu a Radioballet alkotópárosának első nagy sikerű egész estét produkcióját, A szerelem természetét követő új előadása. Kiindulópontja Sigmund Freud 1913-ban azonos címen megjelent könyve, melyben Freud a pszichoanalitikus fogalmakat társadalmi jelenségekre alkalmazza.

 „A boldogság, a guminő/férfi és mi. Röviden ennyi az új táncmű summája. Hosszabban sokkal bonyolultabb. (…) Szociálpszichológiai alapossággal, komoly tánctechnikai háttérrel és sok játékossággal mozogják el a törzsi társadalmak ¬hiedelemvilágát, illetve inkább annak fájdalmas hiányát megidéző történetüket. (…) Az önbüntetés szabaddá tesz, de a megbocsátás is ott lebeg az izzadt testek felett, hiszen a vágyainkkal semmi baj, ha ilyen okosan tudunk róluk beszélni.” (Sisso/ Magyar Narancs)

A Radioballet két független táncművész, Egyed Bea és Újvári Milán, alkalmi projektekre összeálló formációja.

Egyed Bea tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában végezte, és a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta. Szabadúszó táncosként szerepelt többek közt Góbi Rita, Pataky Klári, Fehér Ferenc, Eleonore Valere-Lachky és a Tünet Együttes munkáiban. Rendszeresen tanít; jelenleg saját munkái mellett a Duda Éva Társulattal dolgozik.

Újvári Milán tanulmányait a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatán és a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. Eddigi pályája során dolgozott a Frenák Pál Társulattal, a kanadai Cirque du Soleil-jel, a Krétakör csapatával, emellett közreműködött olyan független alkotók munkáiban, mint Réti Anna, Nigel Charnock és Rui Horta.

Koreográfus/Előadó: Egyed Bea, Újvári Milán
Dramaturgiai asszisztens: Soós Attila
Zene: Adrian Newgent
Fény: Payer Ferenc
Trailer: Gothár Márton
Fotók: Dömölky Dániel

Külön köszönet: Andrássy Máté, Keresztes Fruzsina, Kripner Gábor, Tóth András, Ladócsy László, Jekken Péter, Cserepes Gyula, Marton Csaba, Likó István, Dr. Fehér-Polgár Pál

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Duda Éva Társulat-Movein Stúdió

www.radioballet.net , www.facebook.com/radioballet.page
fotó: Bergh Sándor, Jekken Péter

 

 

Informatikai partner: