1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Radioballet: Totem és tabu

kedd, 20 december 2016 20:00

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjasjegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→
időtartam: 45 perc
bérlet érvényes


Radioballet:
Totem és tabu


A Totem és tabu a Radioballet alkotópárosának nagy sikerű egész estés produkcióját, A szerelem természetét követő új előadása. Kiindulópontja Sigmund Freud 1913-ban azonos címen megjelent könyve, melyben Freud a pszichoanalitikus fogalmakat társadalmi jelenségekre alkalmazza.

„A boldogság, a guminő/férfi és mi. Röviden ennyi az új táncmű summája. Hosszabban sokkal bonyolultabb. (…) Szociálpszichológiai alapossággal, komoly tánctechnikai háttérrel és sok játékossággal mozogják el a törzsi társadalmak ­hiedelemvilágát, illetve inkább annak fájdalmas hiányát megidéző történetüket. (…) Az önbüntetés szabaddá tesz, de a megbocsátás is ott lebeg az izzadt testek felett, hiszen a vágyainkkal semmi baj, ha ilyen okosan tudunk róluk beszélni.” (Sisso/ Magyar Narancs)

A Radioballet két független táncművész, Egyed Bea és Újvári Milán, alkalmi projektekre összeálló formációja. 

Egyed Bea tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában végezte, és a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta. Szabadúszó táncosként szerepelt többek közt Góbi Rita, Pataky Klári, Fehér Ferenc, Eleonore Valere-Lachky és a Tünet Együttes munkáiban. Rendszeresen tanít; jelenleg saját munkái mellett a Duda Éva Társulattal dolgozik.

Újvári Milán tanulmányait a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatán és a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. Eddigi pályája során dolgozott a Frenák Pál Társulattal, a kanadai Cirque du Soleil-jel, a Krétakör csapatával, emellett közreműködött olyan független alkotók munkáiban, mint Réti Anna, Nigel Charnock és Rui Horta. 

Koreográfus/Előadó: Egyed Bea, Újvári Milán
Dramaturgiai asszisztens: Soós Attila
Zene: Adrian Newgent
Fény: Payer Ferenc
Trailer: Gothár Márton

Külön köszönet: Andrássy Máté, Keresztes Fruzsina, Kripner Gábor, Tóth András, Ladócsy László, Jekken Péter, Cserepes Gyula, Marton Csaba, Likó István, Dr. Fehér-Polgár Pál

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Duda Éva Társulat-Movein Stúdió

Informatikai partner: