1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

FESZT-FEST (2.nap)

2015. szeptember 12., szombat 16:00

2015. SZEPTEMBER 12.  16 óra

16:00 „A legjobb gyerekcsapatok” – összeállítás a kiemelkedő gyermekszínházi előadásokból
Jegyár egységesen a három előadásra: 500 Ft


Mustármag Bábcsoport (Kisgéres /SK/): Dávid és Góliát
A 40. Dunamenti Tavasz (Dunaszerdahely) gyémántsávos minősítésű előadása a báb kategóriában

A Kisgéresi Alapiskola mellett 8 éve működik a Mustármag Bábcsoport. Nevében is utalnak arra, hogy bibliai, illetve evangéliumi üzenetű történeteket dolgoznak fel és visznek színpadra. Többször részt vettek már a Duna Menti Tavasz Fesztiválon, ahol szakmai tanácsokat kaptak, és ez sokban segítette munkájukat. Egyházi alkalmakon, illetve iskolákban, óvodában is szolgálnak. Céljuk amellett, hogy a bábozással élményszerűbbé tegyék a vallásoktatást, hogy a gyermekek bátrabban álljanak ki a színpadra, merjék magukat megmutatni, képességeiket kibontakoztatni, megtanuljanak csoportban működni, elfogadni egymást, és természetesen az alkotás örömét is megélni.

Rendező: Blanár Gabriella

Bendegúzok (Sirok): Bolond Jankó
Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (WSO), 2015 Arany Minősítés, Országos Gála meghívás


A Bendegúzok színjátszó csoport a Siroki Országh Kristóf  Általános Iskolából érkezett. A jelenlegi csoport 5-6. osztályosokból áll, akik a Bendegúzok 5. generációját képviselik. Szeretik a vidámságot, a nevetést, a játékot. Vannak közöttük kiemelkedő tehetségek is, akik játékukkal még izgalmasabbá teszik az előadást. Darabjuk egy átdolgozott népmese alapján készült. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón évek óta kiemelkedő előadásokkal vannak jelen.

Rendező: Gál Zoltán

Vajk-játszók (Budapest): A hold fia
Kányádi Sándor: Apokrif éneke alapján készült színpadi játék

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (WSO), 2015 Arany Minősítés, országos gála meghívás

A csoport hat évvel ezelőtt drámajáték szakkörként kezdte meg működését. A Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón 2011-ben álltak először színpadra A csókaleányok című népmeséből készült előadásukkal. Játékukban megidézik a régmúltat, mesélnek gyengéről, bátorról, vezérről, áldozatról, tehetségről, erőszakról, az egyén és a közösség számára fontos értékekről.

Játszók: Béres Angelika Tímea, Bökfi Zsombor, Csörgei Viktória, Dömötör Virág, Fehér Viola Éva, Gulácsy Fanni, Ledő Barnabás, Ledő Sebestyén, Madarassy Zóra, Nyúl Martina, Páldi Eszter, Páldi Máté, Paulik Paulina Panka, Vajda Renáta Genovéva

Rendező: Ledő Attila


18:00 Kerkabarka Színjátszókör (Bajánsenye): Charles Potier: Hol a férj?
Jegyár: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1350 Ft

Az Őrségi Ekhós Szekér Falusi Színjátszó Találkozó fődíja

Bajánsenyén  2014-ben tartották meg a színjátszás 115 éves jubileumát. Rendezőjük felkutatta a 115 évvel ezelőtt színre került darabot.
A játékos kedvű ősök hagyományát követi ez a formáció, amely 2007 óta Kerkabarka néven fut és az Őrség legkeresettebb együtteseinek egyike.
Legtöbbször népszínműveket, népi komédiákat adnak elő, a környező magyar és szlovéniai magyar falvakban. Fesztiválszerepléseik is szép sikereket hoznak nekik.
A bronz és ezüst minősítéseket tavaly és idén arany minősítésű előadások követték: a Jubileumi Műsoruk, benne a Potier darab is aranyat kapott.
Van már 2 rendezői díjuk, 3 legjobb férfialakítás díjuk, és tavaly Vasvárról elvihették a fesztivál legjobb előadása vándordíjat is.
Saját színjátszó találkozójuk is van: idén harmadszor rendezték meg Őrségi Ekhós Szekér Falusi Színjátszó Találkozójukat, amin már nem csak magyarországi, hanem szlovéniai magyar csoportok is részt vettek.

Szereplők: Csekéné Sípos Andrea, Andruska János, Bajor János, Cseke Sándor

Rendezte: Dr. Szöllősi Judit


19:30 4BT Társulat (Győr): Alles gut 
Marius von Mayenburg drámája alapján
Jegyár: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1350 Ft

Arany minősítés és a zsűri fődíja az ajkai Arany Deszka Fesztiválon

Egy család. Két testvér. Kurt és Olga. Sok mindent jelentenek egymásnak: testvért, barátot, szerelmet. De jön egy harmadik. Ő nem tartozik közéjük.

A társulat 2013-ban állt össze, egyelőre alkalmi társulatként, azzal a céllal, hogy színpadra állítsa Marius von Mayenburg:  Lángarc című tabutémákra épülő kortárs drámáját. A kortárs német szerző olyan problémákat mutat fel ebben a darabjában, amiről nem illik beszélni: testvérek között vérfertőző kapcsolat, szülők és gyerekek végzetes egymásnak feszülése.

Az előadást ajkai Arany Deszka Fesztiválon mutatták be 2014 őszén.

Szereplők:

Kurt – Bársonyosi Dávid
Olga – Tilinger Edina
Ingrid – Bálint Betty
Hans – Balla Richárd
Paul – Bojkovszky Zsolt

Hang: Bojkovszky Zsolt
Fény: Illés Dávid
Rendező: Balla Richárd és a társulat

Az előadást csak 16 éven felülieknek ajánljuk!

 Mustármag Bábcsoport: Dávid és Góliát

Kerkabarka Színjátszókör: Hol a férj?


4BT Társulat (Győr): Alles gut 


 


 

 

 

 

 

Informatikai partner: