1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

11. Újbuda Jazz Fesztivál

2015. szeptember 04., péntek 19:00

2015. SZEPTEMBER 4.  19 óra

Jegyár: 1800 Ft
Elővételben (kizárólag online) szeptember 3-ig: 1300 Ft

 

Dukay Barnabás – Gadó Gábor Duó

Dukay Barnabás – zongora
Gadó Gábor - gitár

Kortárs szabadzene zongorára és gitárra. Dukay Barnabás zeneszerző, zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneelmélet tanára. Gadó Gábor Franciaországban élő zeneszerző- jazzgitáros.  “Saját darabjaik és együttes rögtönzéseik valójában lerombolják a jazz-zel vagy a klasszikus stílusokkal szemben támasztott előzetes elvárásainkat. Zenéjük és zenélésük azért páratlan közel s távol, mert pontosan ott kezdődik, ahol az elvárásokat generáló mintákat és kliséket maguk mögött hagyták.„(Dolinszky Miklós, zenetörténész)

 

Rezervátum Orchestra

Grencsó István - szaxofon
Kováts Gergő - szaxofon
Meggyes Ádám - trombita
Fazekas Ábel - klarinét
Pozsár Máté - zongora
Ajtai Péter - bőgő
Benkő Róbert - bőgő
Miklós Szilveszter – dob


A Rezervátum Orchestra a legelszántabb magyar improvizatőr zenészek olvasztótégelye. A név jelképes: a szabadságot paradox módon már csak zárt közegekben, rezervátumokban lehetséges megélni, ahol ősi törvények uralkodnak. Nincs ártatlan hang, csak alázat és energia. A zenekarban több létező formáció működik egyszerre (Grencsó Kollektíva, A.M.P., KAMP, … stb). Ezúttal zömében Miklós Szilveszter szerzeményei fognak elhangzani, kiegészülve Grencsó István kompozícióival.

 

BAUER  4 

Konrad Bauer (D) – harsona
Johannes Bauer (D) - harsona
Matthias Bauer (D) - nagybőgő
Louis Rastig (D) – zongora


A BAUER 4 a szó szoros értelmében vett családi ügy.  Conny, Johannes és Matthias Bauer, valamint Louis Rastig, Conny Bauer fia - a német zenei élet négy, különböző generációjából való, az improvizációs zene, a kortárs jazz, az újzene és a kortárs rock területén működő művész. Nagyon sajátos hátterükkel - két harsonával, nagybőgővel és zongorával - különleges, kollektív hangzást hoznak létre. 2007-ben adták ki első, Family Affairs című albumukat. Számos fesztivál szereplés és klubkoncert után végre Budapesten is hallhatjuk őket.

Dukay Barnabás – Gadó Gábor Duó
fotó: Huszti István


Rezervátum Orchestra

Conny Bauer és Johannes Bauer

             


 

 

Informatikai partner: