1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Bohócok a Láthatáron Csoport: Mianyánk (Bemutató)

2015. október 02., péntek 19:00

2015. OKTÓBER 2.  19 óra  

Jegyár: 1500 Ft
Diák- /nyugdíjas jegy: 800 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1350 Ft
Támogatói jegy: 3000 Ft

Bohócok a Láthatáron Csoport: Mianyánk
BEMUTATÓ

Előadásunk középpontjában egy családi titok áll, amely évtizedek óta átszövi, beborítja és mérgezi egy egész család életét. A titok kiderül, de vajon megváltozik-e ettől bármi is, vagy minden marad a régiben? Képes-e szembe nézni a múlttal anya és lánya, vagy folytatódik tovább az elhallgatás, hiszen az igazság túl félelmetes és fájdalmas. 

ANYA    Én mindig jót akartam! Mindent megtettem, amit tudtam, tőlem ennyi tellett!
LÁNY    Hazudtál!
ANYA    Nem értem, mi lett volna jobb, ha ezt tudod? Mi lett volna más?
LÁNY    Minden más lett volna.

Szereplők/alkotók:

Feuer Yvette
Romankovics Edit
Szakmai konzulens: Scherer Péter

Támogató: NKA

A Bohócok a Láthatáron Csoport 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy gyerek-és ifjúsági előadásokkal, drámapedagógiai programokkal és közösségi/fórumszínházi projektekkel gazdagítsa Magyarország hátrányos helyzetű társadalmi csoportjainak kulturális életét. A csoport célja a társadalmi figyelem ráirányítása akut társadalmi problémákra, ezáltal növelve a szolidaritást és az érzékenységet egymás iránt egyéni is közösségi szinten is.

Feuer Yvette színész és drámapedagógus, a Bohócok a Láthatáron Csoport alapítója és művészeti vezetője. Több független társulattal dolgozott (Arvisura, Szkéné, Krétakör, Merlin, PanoDráma, Manna és jelenleg a Karaván Színház), 2001 és 2008 közt az Egyesült Államokban szerzett színházi mesterdiplomát és drámapedagógiai tapasztalatot. 2010-ben alapította a Bohócok a Láthatáron Csoportot; ez az ötödik bemutatójuk.


Romankovics Edit, színész, drámatanár, rendező. A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Káva Kulturális Műhely alapító tagja. Több mint húsz éve a színházi nevelés területén tevékenykedik, gyakorlati és elméleti munkája során azt kutatja, mi a dráma és miért van szükségünk rá.     


Fotók: Bokor Krisztián 

 

Informatikai partner: