1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

FISz: workshop prezentáció

2015. október 11., vasárnap 19:00


2015. OKTÓBER 11.  19 óra

Jegyár: egységesen 1000 Ft 


Fiatal Írók Szövetsége - Dollár Papa Gyermekei workshop prezentáció


A FISZ, Fiatal Írók Szövetsége és a Dollár Papa Gyermekei 2015. október 6. és 11 között színházi- irodalmi workshopot szervez a MU Színházban.  A workshop résztvevői a közös alkotói folyamat során az eddigiektől eltérő módon nyúlnak hozzá megszokott nézői stratégiákhoz, színházi szokásokhoz. A workshop záró prezentációján a színészek és a pályázat során beválogatott szerzők egy kísérleti előadás keretében mutatják be a közös munka eredményét.

A projekt szervezői:
Fiatal Írók Szövetsége (FISZ)

A Szövetség1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók és irodalmárok érdekképviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív, dinamikusan fejlődő alkotóközösséggé vált. Mára a FISZ évenként 200 kulturális rendezvényt bonyolít le, jelen van a legjelentősebb irodalmi eseményeken és könyveinkkel Magyarország számos könyvesboltjában. Rendre csatlakoznak, vagy kezdeményezőként vesznek részt az országos jelentőségű programsorozatokon, valamint állást foglalnak a kulturális közéletet érintő, befolyásoló kérdésekben.

Dollár Papa Gyermekei

Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás 2009 tavaszán, pályakezdő színészként összeállítottak és saját erőből önálló színházi produkciót hoztak létre. Tanulmányaikat a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakos hallgatójaként folytatták 2006-2009 között Mohácsi János osztályában. Azóta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból, valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek, és abból merítenek ihletet.

 

 Dollár Papa Gyermekei: Otthon /fotó: Ligetvári Csenge/

 

 

 

Informatikai partner: