1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Soltis Lajos Színház: Prométheusz

2015. október 04., vasárnap 19:00


2015. OKTÓBER 4.  19 óra

Jegyár: 2200 Ft
diákjegy: 1300 Ft

nyugdíjas jegy: 1100 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1980 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft


Soltis Lajos Színház – Zsámbéki Színházi Bázis: Prométheusz
Rítustanulmány Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusz c. műve nyománPrométheusz mítosza az egyik legtitokzatosabb és legellentmondásosabb történet az európai kultúrában. Az égi és földi lét között közvetítő titán bűnében és bűnhődésében a tudás és a tudatlanság, az isteni és az emberi szándék ütközik egymással, miközben az örök kérdés kínzóan aktuális marad: érdemes-e áldozatot hozni másokért, akik talán nem is értékelik azt? A Soltis Lajos Színház fiatal színészeivel műhelymunka keretében elkészült produkció egy sajátos, mozdulatokból, hangokból építkező oratórikus jellegű, rituális formanyelv létrehozására tesz kísérletet.

Szereposztás:
Prométheusz: B. Péter Pál
Héphaisztosz: Pesti Arnold
Ókeánosz: Károly Bálint
Hermész: Bruckner Roland
Ió: Boznánszky Anna, Hajba Beatrix, Marton Mercédesz, Nagy Zsuzsi
Karvezető: Piller Ádám
Moirák : Benkő Ágnes, Mihácsi Veronika, Ziembicki Dóra

Koreográfus: Benkő Ágnes
Rendezte: Kozma András

Kozma Andrással, a Nemzeti Színház Hevesi Sándor-díjas dramaturg-műfordítójával a celldömölki társulat tucatnyi színésze dolgozott együtt a mítosz megfejtésén. A vidéki színház és a budapesti szakember jó ideje kereste az együttműködés lehetőségét és Aiszkhülosz drámája megfelelő közös nevezőnek bizonyult.

A társulat korábbi rituális színházi hagyományát folytatja - Misztérium a Szent Születésről, "...majd mély csönd leng...", Csongor és Tünde - a rendező pedig többek között Anatolij Vasziljev és Min Tanaka tréningmódszereit, szemléletét, sajátos filozófiai hátterét adja hozzá a produkcióhoz. A koreográfiákat Benkő Ágnes, az elhangzó dallamokat és dalokat a társulat jegyzi.

Támogatók: EMMI, NKA

 

 
Fotók: Nagy Péter István

 

 

Informatikai partner: