1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

Martin Schick-Laura Kalauz: CMMN SNS PRJCT (Open Fesztivál)

2015. november 20., péntek 19:00

2015. NOVEMBER 20.  19 óra  

Jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→

Fesztiválbérlet:
3 előadásra szóló: 5400 Ft
4 előadásra szóló: 6800 Ft
5 előadásra szóló: 8000 Ft

OPEN Fesztivál - Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál
A fesztivál blogoldala: openfesztival.blogspot.hu

Martin Schick - Laura Kalauz: CMMN SNS PRJCT
- angol nyelvű előadás -

Habár a CMMN SNS PRJCT-et nyolc különböző előadó-páros már több mint 90 alkalommal játszotta világszerte 7 különböző nyelven, számos akadémiai munka és konferencia tárgyául is szolgált, aktualitásából cseppet sem veszített. Épp ellenkezőleg. A mindennapi élet olyan szabályokon alapszik, amelyeket titokban hozunk meg, olyan kritériumok alapján, amelyeknek általában nem is vagyunk tudatában. Vagy amelyeket úgy kanyarítunk, hogy megfeleljenek nekünk. Üdvözlünk a CMMN SNS PRJCT-ben!

Minden kimondatlan szabály, ami alapján egymáshoz viszonyulunk; minden kritérium, ami alapján cselekszünk, gondolkodunk és döntéseket hozunk; minden szokás és konvenció, amely befolyásolja a tetteinket; minden olyan dolog, amit „normálisnak” tekintünk, és amire azt mondjuk, „persze”; és minden, amit nem kérdőjelezünk meg. Üdvözlünk a „józan ész” világában!

A CMMN SNS PRJCT a közösségi kapcsolatokkal foglalkozik, és a hézagokkal, amelyek a gazdasági profit logikáján túli működésben keletkeznek.

A CMMN SNS PRJCT olyan új kereskedelmi lehetőségeket és üzleti formákat javasol a színházi kontextuson belül, amelyek a fikció határait súrolják. Páratlan élmények a bizalmas és a szokatlan metszéspontjában. Így válik a színház a szabad kereskedelem és a kalandok arénájává, egy olyan térré, amely a voyeurizmus és a részvétel között húzódik – a tökéletlenség ódájává.

Ha színházi előadásnak hívod, megerősíted. Ha nem hívod színházi előadásnak, tagadod. Túl a megerősítésen és a tagadáson, minek neveznéd?

Martin Schick koreográfus-előadó munkáinak központjában a kultúrpolitika és a gazdaság paradoxonjai állnak. Legutóbbi munkái (Not my Piece, Halfbreadtechnique, Holiday on Stage) jelentős nemzetközi sikereket értek el. A CMMN SNS PRJCT-et 2011-ben hozta létre az argentin Laura Kalauzzal. A darab koppenhágai előadásán, 2012-ben Nullo Faccini producer megvásárolta a jogokat, és Siri Facchini Haff-t and Frej Stenholt Mortensent kérte fel néhány előadás megtartására Dániában. Ez az előadópáros játszik most Budapesten.

Koncepció: Martin Schick és Laura Kalauz
Előadók: Siri Facchini Haff and Frej Stenholt Mortensen
Cantabile 2 (DK) – koprodukció
Művészeti tanácsadó: Marcus Dross, Marina Belobrovaja and Dan Perjovschi
Jogi tanácsadó: Ignacio Meroni

Koprodukciós partnerek: Nada Especial Tanz, Freischwimmer Festival, Theaterhaus Gessnerallee Zürich

Támogatók: SSA (Schweizerische Autorengesellschaft), Stanley Thomas Johnson Stiftung, Förderpreis der Zürcher Kanton­albank 2009, Fachstelle Kultur Kanton Zürich, Georges und Jenny Bloch – Stiftung und Ernst Göhner Stiftung

A budapesti előadás létrejöttének támogatója: Open Latitudes 3 – Az Európai Unió Kultúra Programja, SÍN Kulturális Központ

 

 

 

Informatikai partner: