1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
(+361) 209 4015
szinhaz@mu.hu

SKUTR: A vihar

2015. december 07., hétfő 19:00

2015. DECEMBER 7.  19 óra  

Jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
Jegyvásárlás→


SKUTR: A vihar
(magyar felirattal)

Mindannyiunk életében vannak olyan felkavaró pillanatok, amelyek hatására vihar tör ki lelkünkben vagy a közvetlen környezetünkben. Okozhatja ezt egy szakítás, egy családtag elvesztése, bármi, ami félelmet kelt. A megnyugváshoz távol kell kerülni a viharos vizektől, egy nyugodt szigetre.

Shakespeare A vihar című művét vette alapul a cseh rendezőpáros, és végül tényleg csak egy fő gondolatot ragadott meg a darabból: a szigeten, magányosan, ráébredhetünk-e, hogy hol rontottuk el, vagy hogyan kell folytatnunk az életünket? Négy fiatal ember szakad ki hirtelen a mindennapokból, és találja magát a „szigeten”, ahonnan csak úgy vezet út vissza, ha megérti, miért került oda. Furcsa időutazás, de olyan, mintha bármelyikünkkel megtörténhetne.

A visegrádi országokból érkezett színészek több nyelven is szólnak hozzánk, beszélnek, vallanak, keresik az útjukat – A viharban hallunk angol, magyar, lengyel monológokat is. A vihar számtalan nemzetközi fesztiválon szerepelt és nyert díjakat, az előadás először látható Magyarországon.

Játsszák: Kassai Csongor (SK/HUN); Dawid Rafalski (PL); Przemek Kosinsky (PL); Zeljko Maksimović (SRB)
Rendező: SKUTR (Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský)
Producer: STK Theatre Concept/ SKUTR

Koproducer: Fundacja Stuki Arteria, FLY Production, Manna Kulturális Egyesület

A cseh független színházi terület egyik kiemelkedő sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának karrierje. Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský egy kis stúdiószínházban kezdték pályájukat és rendhagyó rendezéseinek, formabontó elképzeléseiknek eredményeként ma már a prágai Operaházban is dolgoznak, sőt tanítanak több művészeti egyetemen. Nemrég alakították ki az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más kortárs cseh rendezőknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. 


 

 

Informatikai partner: