1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Bodor Panna: A hisztérika

vasárnap, 26 április 2020 19:00

Káva Stúdió
időtartam: 75 perc
korosztály: 18+

jegyár: 2200 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
→jegyvásárlás

BEMUTATÓ

Bodor Panna: A hisztérika

„Ez az előadás, amelyet az Ébredések Alapítvánnyal és a Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezéssel közösen hoztunk létre, egy mentális egészség coming out. Az én coming outom. Elmesélem azt az életszakaszomat, amikor diagnosztizálva lettem egy személyiségzavarral. Sőt, tulajdonképpen hárommal is. Szeretnék aktívan tenni a mentális betegségek stigmatizálása ellen.  Hiszem, hogy a láthatatlan sérüléseket éppen olyan komolyan kell venni, mint a fizikait. Remélem, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről.”  
Bodor Panna

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Reakciót akarok, de nem arra, aki vagyok. Arra nem kérek, köszönöm. Az nem szerethető ugyebár. Arra akarok reakciót, aki lenni akarok a szemedben. Meg arra, aki a tiédben. Meg a tiédben. Vagy esetleg te tényleg megpillantanál? 

Epilógus közösen: Beszéljünk róla nyíltan!

A bemutató után kerekasztal beszélgetést tartunk, ahol az érzelmi elakadásokat, mentális nehézségeket övező megbélyegzés lesz a témánk. Az Ébredések Alapítvány munkatársaival és Antistigma csapatának szakértőivel keressünk együtt kiutat! 

Szereposztás/stáb: 
Janka - Kurta Niké
Janka - Buzási Fanni
Terapeuták - Molnár Dávid Márk 
Látvány és jelmez - Molnár Anna
Grafikus - Szemmelveisz Janka
Fotós - Brozsek Niki
Dramaturg - Balázs Juli
A rendező munkatársa - Molnár Dávid Márk
Írta és rendezte - Bodor Panna

Külön köszönet: Horváth Barbara-Anna

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Ébredések Alapítvány, Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezés, jougyekert.hu


Néhány mondat az alkotókról: 
Bodor Panna: Szabadúszó dramaturg, főállású reklámszövegíró. 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán, Jákfalvi Magdolna, Kárpáti Péter és Upor László osztályában. Írói és dramaturgi munkái között javarészt színházi nevelési előadásokat és gyerekdarabokat találunk, valamint független produkciókat. Első rendezését az Ódry Színpad mutatta be. 
A hisztérika rendezése izgalmas kísérlet, hiszen ezúttal a saját életét és gondolatait teszi ki a színpadra. 2017-ben négy hónapot töltött páciensként Tündérhegyen, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztályán, ez a saját élmény inspirálta az előadás létrejöttét.

Kurta Niké: 2014-ben diplomázott a Színház- és Filmműveszeti Egyetemen, Zsótér Sándor és Zsámbéki Gábor osztályában. 3 évig Bodó Viktor társulatában, a Szputnyik Hajózási Társaság Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet -Labor-ban volt állandó társulati tag. 2015 óta szabadúszó színész. A Káva Kulturális Műhely stúdiósaként színész-drámatanár képzésen vett részt. Számos kőszínházban, független befogadó helyen, külföldi és magyar filmben játszott.

Buzási Fanni: szabadúszó színész, drámapedagógus, gyógypedagógus. A Göllner Mária Regionális Waldorf Iskola drámatanára, mellette a KuglerArtban, az RS9-ben és a MU Színházban alkot, több tantermi színházi nevelési előadásban játszik. A drámapedagógiát Kaposi Lászlónál, a színházi nevelést a Kerekasztal Színházi Nevelési Központnál tanulta.

Molnár Dávid Márk: az ELTE Bölcsészettudományi kar esztétika mesterképzésen tanul. Sokévnyi amatőr színjátszás- és professzionális büfés, jegyszedő, ruhatáros tapasztalat után 2019-ben Sardar Tagirovsky asszisztenseként dolgozott.

Balázs Júlia: szabadúszó dramaturg. 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán, Jákfalvi Magdolna, Kárpáti Péter és Upor László osztályában. Legutóbb Salgótarjánban, majd független színházi produkciókban dolgozott dramaturgként.

Molnár Anna: szabadúszó látványtervező. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett alkalmazott látványtervező szakon. Azóta elsősorban független színházi alkotókkal dolgozik. A látványtervezés mellett fest és bábokat készít. Legutóbb Fekete Ádámmal dolgozott az Alkésztisz című előadáson a MU Színházban.


{gallery}907{/gallery}

Informatikai partner: