1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

IZP estek (dupla előadás) Dömötör Judit / Lukács Levente – Rácz Réka

kedd, 14 április 2020 20:00

színházterem

jegyár: 2200 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
→jegybevétel

IZP-estek

Fókuszban a fiatal alkotóművészek – Mozgásban az Imre Zoltán Program!
Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

időtartam: 45 perc

Dömötör Judit: CHNGNG

CHNGNG. Mint amikor túl gyorsan próbálsz kimondani valamit és összeakad a nyelv. Vajon meg tudjuk -e engedni, hogy átíródjon ez a zsúfolt valóság egy teljesebbre? Vajon egyáltalán hogyan történik maga a változás? És kinek a szempontjából nézzük? A CHNGNG az alulról jövő mozgalmak, a csendes forradalmak partizánja. A látvány helyett az érzeteket és a hangot hívja segítségül. Egy folyamatosan rázkódó test és egy sztetoszkóp duója, melyek arra szövetkeznek, hogy ökoszisztémát hozzanak létre a színházi térben, aminek minden jelenlévő részese. 

Dömötör Judit táncos, alkotó. Először az ELTE pszichológia szakára járt, majd egy hajtűkanyarral táncossá lett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Több ízben kollaborált itthoni és külföldi művészekkel, majd kutatás irányultságú érdeklődése a Montpellier-i Exerce nevű “kutatás és koreográfia” master-hez vezette. 5 éve kezdett meditálni, a meditáción keresztül szerzett tapasztalás azóta fontos alapköve munkáinak. Jelenleg itthon és Franciaoszágban dolgozik szabadúszóként.

Szereposztás/stáb:
Alkotó: Dömötör Judit
Előadók: Dömötör Judit és Stampy
Hang: Bolcsó Bálint 
Fény: Major Mátyás
Külső szemek: Biczók Anna, Lévai Viola
Külső fül (ének-zenei konzulens): Mizsei Zoltán
Kellék és díszlet: Kovács István, Jérémy Chevalier
Mentor: Molnár Csaba

Támogatók:
L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ, Budapest Kortárstánc Főiskola, ICI-CCN Montpellier, Visegrad Funds, Nemzeti Kulturális Alap és Imre Zoltán Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.


időtartam: 40 perc 
korosztály: 16+

Lukács Levente – Rácz Réka: I don’t have OCD

,,Útkeresés, nemkeresés, parti, nemparti, szeretem, nemszeretem, lenéznek? szépvagyok? meghíztam? akarom, nemakarom, nembajegynekjólesz, megbántam, öregszem, kivagyok, holnaptólcsakokosan, holnaptóllelépek, holnapmegcsinálom, gyakranhazamegyek, miértnemmegyek, gyakranfőzök, nyelvvizsgázok, albérletetfizetek, elégsok, nyaralninemmegyek, szabadúszok, nemúszok, nemértem, őseérti, teseérted”

Az I don’t have OCD OCD című produkció az előadók önmagukra való reflexióján keresztül vizsgálja azt a környezetet, amiben már 6 éve együtt léteznek. Az egymás közötti szoros személyes és szakmai kapcsolat olyan intim együttműködésre ad lehetőséget, amiben a produkció fogalmait őszintén és mélyen képesek felfedezni és megmutatni.

,,Előadásunkban egy olyan környezetet kívánunk megjeleníteni, aminek segítségével képesek leszünk kifejezni azt a tétovaságot, esetlenséget, fájdalmat, kilátástalanságot és az ezekben rejlő örömöt, amiken a legtöbb huszonéves átesik. A világról alkotott homályos képünkből, személyes és szakmai ambícióinkból leszűrt konklúzióból kívánunk produkciót létrehozni.”

Rácz Réka:  Rácz Réka a Magyar Táncművészeti Egyetem moderntánc-művész képzésén végzett 2018-ban. Jelenleg a Duda Éva Társulattal, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházzal, Kulcsár Noémivel, és a Pataky Klári Társulattal dolgozik.
Lukács Levente: Lukács Levente a Magyar Táncművészeti Egyetem moderntánc-művész szakán végzett 2018-ban. Jelenleg a Duda Éva Társulattal, a Willany Leó Improvizációs Táncszínházzal, a Pataky Klári Társulattal dolgozik. 

Szereposztás/stáb:
Alkotók, előadók: Lukács Levente, Rácz Réka
Zene: Bagi Anna
Fény: Dézsi Kata
Mentor: Ördög Tamás
Produkciós asszisztens: Kárpáti Lili Melánia

Támogatók: NKA - Imre Zoltán Program, SÍN Kulturális Központ, Movein Stúdió, Műhely Alapítvány

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

 

Informatikai partner: