1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

IZP-estek (dupla előadás) Krizsán Dániel/Bányai Mirjam Léna

kedd, 07 április 2020 20:00

színházterem

jegyár: 2200 Ft
diák-, nyugdíjas jegy, XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 4000 Ft
→jegyvásárlás

BEMUTATÓ

IZP-estek

Fókuszban a fiatal alkotóművészek – Mozgásban az Imre Zoltán Program!
Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+
Külföldiek számára is ajánlott.

Krizsán Dániel: Diplopia

Rohanóvá vált világunkban ahol a határidő a "MOST", nem vesszük észre, miket áldozunk fel a teljesítés nevében. A diplópia, kétféle szemléletet mutat be egy nő életének rövid részletéből, akit a társadalom megfelelési kényszerbe hajszolt.

Krizsán Dániel a Magyar Táncművészeti Egyetem koreográfus szakán végzett. Évekig szabadúszó táncművészként dolgozott, mialatt rengeteg neves és elismert alkotóval és rengeteg táncstílussal találkozott. Később leszerződött a Bozsik Yvette Társulathoz, melynek mai napig oszlopos tagja. 2018-ban megkapta az Évad Legjobb Férfi Táncművésze díjat. Alkalmazott koreográfusként már több előadás létrejöttében vett részt, ám önálló táncelőadása még nem volt.

Szereposztás: Hortobágyi Brigitta (A Nő), Bujdosó Anna (A Nő Lidérci valója), Aradi Zsolt (Lidérc) Engelmann András (Lidérc) 
Koreográfus: Krizsán Dániel

Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, PR-Evolution
A produkció a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.   


időtartam: 40 perc
korosztály: 12+
Külföldiek számára is ajánlott.

Bányai Mirjam Léna: Poker Face

Három fiatal nő találkozik Bányai Mirjam Léna első önálló koreográfiájában. "Ki vagy te?" hangzik el az első kérdés. "Hol vagy te a hétköznapok megannyi álarcai, feladatai, kompromisszumai között?" "Miért van szükség ezekre a játszmákra?" "Miért hisszük azt, hogy általuk előrébb juthatunk, vagy éppen csak túlélhetünk?"  "Honnan ered ez a mindent elfedő, fájdalmas Poker Face - és mi kell ahhoz, hogy végre fel tudjuk adni?"

Az Imre Zoltán program keretében létrejövő előadásban Bányai Mirjam Léna három női sorsot mutat be első önálló táncszínházi koreográfusi munkájában. A cégvezető, a titkárnő és fiatal pályakezdő életét is meghatározza a kifelé mutatott arc és a belül megélt személyiség kettősége. Milyen körülmények, milyen élethelyzetek kényszerítik őket arra, hogy idealizált vagy egyszerűen hamis képet mutassanak magukról? Miért van szükségük azokra a játszmákra, amelyek révén azt hiszik, előrébb juthatnak - vagy éppenséggel csak túlélhetnek? Közös nőiségük megélésén, hasonló problémáik felismerésén keresztül képesek lehetnek megtalálni a közös pontot? Azt a pontot, amikor már fel tudják adni a Poker Face-t?

Bányai Mirjam Léna (koreográfus): Táncművész. Pályája során több évadon át tag volt a Kecskemét City Balettban, a Miskolci Balettban, valamint a Budapest Táncszínháznál, és fellépett már többek közt a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban is. Jelenleg szabadúszó táncművész, koreográfus. 2018-ban a Magyar Táncművészek Szövetsége neki ítélte az Évad Legjobb Női Táncművésze díjat. A POKER FACE az első önálló táncszínházi koreográfusi munkája. Mentora Csere Zoltán táncművész.

Cseh Dávid (dramaturg): Dramaturgént és szerzőként is alkotó művész. Rendszeres közreműködő a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban, korábban 2013 és 2016 között a Miskolci Nemzeti Színház, később a Vígszínház dramaturgja volt. Jelenleg szabadúszó dramaturg.

Szereposztás/stáb:
Táncművészek: Bacsó Gabriella, Tóth Rebeka, Bányai Mirjam Léna
Hangtervező: Nagy Marek
Zene: Montázs
Fénytervező: Payer Ferenc
Jelmeztervező: Bányai Mirjam Léna
Mentor: Csere Zoltán
Dramaturg: Cseh Dávid
Rendező, koreográfus: Bányai Mirjam Léna
Külön köszönet Cseh Dávidnak és Nagy Mareknak!

Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, Kulcsár Noémi Tellabor Társulat
A produkció a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

 

 

Informatikai partner: